måndag 31 mars 2008

Hata sommartid!

Jag vet. För inte så många inlägg sen skrev jag att vi äntligen går mot ljusare tider i och med sommartider, men nu är det ju bara så att småbarn inte förstår att klockan ändrats. Eller att vi vuxna inte förstår än att bara för att klockan visar 19, behöver den inte vara 19 i barnet så att säga, vilket resulterar i en alldeles för tidig läggning och vääldigt mycket protester. *suck*

Fast jag tycker ju på ett sätt ändå att hon borde vara trött nu, då hon varit upp närmare 4 timmar sen sist. Nej, usch. Jag som hade börjat se ljuset i tunneln, tvivlar ikväll. Men vi får väl senarelägga läggningen imorgon bara helt enkelt..

Jädra sommartid! >_<

Vårvärme och Paulúndyrkan..

Våren är här... igen.. :)

Gick en promenad med vagnen till dem vi köpt den hos, hjulet hoppade av bara huxflux när jag körde här i helgen! Sen gick det inte att få tillbaka den igen, så det var vi och fixade. Blev alldeles svettig, trots att det vi varken gick fort eller särskilt långt.

På vägen hem smet vi förbi ICA och köpte frukt.. nya tag här hemma nu. Fastnade nämligen framför tv:n imorse, ett föredrag av Fredrik Paulún. (där har ni även en länk till programmet jag såg i morse) Jag älskar Fredrik Paulún. Han är så vis. Jag tror man kan kalla honom för min guru. :) Brödet jag bakade igår är av hans egna märke faktiskt. Och det var ruskigt gott! Stod mig dessutom på det ända fram till lunch! Det är inte ofta som sötsuget inte finns där på förmiddagen.. men idag höll det sig borta!

Nästa steg (HA!) är att köpa en stegräknare hade jag tänkt. Mest för att det skulle vara intressant och se om man kommer upp de rekommenderade 10 000 stegen man ska ta per dag och sen ta det lite längre från där.

Men det får bli nästa månad. Nu är det födelsedagskalas-bakande och presenter som gäller för hela slanten. Tänk va: om 8 dagar fyller vår lilla tös 1 år!

söndag 30 mars 2008

Misstankar

Jag börjar misstänka varför min karl inte friat till mig än.. jag är en dålig husfru.

Skulle baka bröd idag. Ni vet sån där färdigmix, typ tillsätt vatten. Inte ens det klarade jag i rätt ordning. Det var tillsätt jäst och vatten. Missade jästen. så den hade jag i efteråt. haha.. vi får väl se hur detta slutar.

Antingen är jag en dålig "husfru" eller så är det inte en så bra idé att baka när man är själv med en liten tös hemma? Vad tror du? :P

Uppdatering om brödet följer :)

16:12

Brödet ser nu ut så här, har först fått jäsa 30 min i bunke och sen 60 min till snart i formarna. Nu ska de penslas och skjutsas in i ugnen. Ni får se färdigt resultat om cirkus 45 min :)






16:25



Man kanske ska sätta på ugnen också! >_<


17:27


Nu så, nu är bröden klara. Återstår bara att smaka när de har fått svalna lite. De blev ganska fina för att vara allra första gången jag ger mig på att baka bröd. Eller vad tycker du?


dop och solsken..

Telefonen ringde klockan 9 imorse. Det var L.

L- skulle du på dopet idag eller?
J - just ja, det var klockan ett va?
L- nej.. klockan 11.

Shit! Bara att slänga sig in i duschen och göra sig iordning. Och vad sjutton har man på sig på ett dop? Kände mig nästan på väg till begravning när jag såg mig själv i spegeln, men sambon muntrade upp mig och sa att det rosa i det svarta liksom piggade upp det hela. Tack du.

Dopet var fint, men lite för långt. I alla fall för en annan som har en ettåring som inte uppskattar det där med att sitta still alltför långa stunder. Nej, upp och stå, ner på golvet, upp igen. Vilja "läsa" psalmboken. Bli arg för att man inte får läsa psalmboken. Så, sådär höll det på. I 1½ timme. Så jag kanske ska skriva "dopet var fint, tror jag". För jag missade en hel del av att ta hand om dotra.

När vi sen kom ut, somnade hon på 5 röda. Och jag gick en långsam promenad hem för att njuta av solen. Underbart!

Nu ska jag unna mig någon kaka och kanske lite te efter maten.. det gäller att passa på :)

Meningen var ju..

att vi skulle ha en mysig lördagkväll, mannen och jag. Efter en supergod middag bestående av pepparbiff, hemmagjord klyftpotatis, smörstekta kantareller och beasås OCH faktiskt ett glas vin för min del, (iof alkoholfritt, men ändå. Snacka om att det kändes lyxigt!) så lade vi dotra i sin säng och hon somnade ganska snart.


Vi slängde oss i soffan. och jag knallsomnade! 19:30 igår kväll sov jag som en liten gris. Och jag sov och jag sov. Försökte verkligen vakna till flera gånger, för jag ville verkligen inte sova bort hela kvällen, men det gick bara inte! Kl 2 vaknade jag av att dotra ropade.


Tog med henne till vår säng och där somnade jag om, utan problem! Nu när jag blev väckt kl 6, så var jag fortfarande skittrött. Antagligen för att jag sovit för länge, men kroppen behövde tydligen få sova lite. Tyckte inte jag gjorde annat igår. Först på fm en timme, sen på em och så hela kvällen och natten..


Kom ni ihåg att ställa om klockan inatt då? Äntligen går vi mot ljusare tider! :)


lördag 29 mars 2008

Nybadad

Har just klivit upp ur badet. Fy fasen vad skönt det var att få bada alldeles ensam här hemma!. Jag slängde nämligen ut man och barn på en promenad och kröp själv ner i ett varmt skumbad. Välbehövligt. Inte själva badet i sig utan att få vara ensam. I vanliga fall har jag nämligen alltid någon som bankar på dörren och vill in. Och får hon komma in, så ska hon bada med mig. Vilket man kanske inte alltid har lust med. Även den bästa mamma måste få vara själv och ladda sina batterier ibland. :)

Det slutade t om med att jag somnade däri! Snacka om att äntligen få koppla av! Lovely!