söndag 31 augusti 2008

Tack och god natt

Tack för alla tips om hur vi skulle göra med pencillinet för Alicia btw! Men jag kom på varför hon spydde upp det ändå. Hon var helt enkelt för varm, och pencillinet som skulle förvaras i kylskåp var för kallt. Så kroppen reagerade med att göra sig av med det på snabbast möjliga sätt..

Nu går det ner slinkande lätt, hon suger glatt i sig hela dosen. Nja. Glatt och glatt är väl kanske att överdriva, men hon får inte upp det igen i alla fall och det är ju huvudsaken! :)

Nu till något mindre kul.

Imorgon har vi inventering på jobbet. Klockan 06:00 ska vi starta. Detta innebär att jag måste ställa klockan på.. håll i er nu: 04:30!! FATTAR NI VAD TIDIGT DET ÄR?!

Och som om inte det räckte så måste jag alltså ta det allra första tåget som rullar från perrongen imorgon bitti! (i alla fall åt det hållet jag ska..) Vet ni hur surt det känns just nu?

Som tur är så jobbar jag bara till 14:00, sen får jag åka hem. Och förhoppningsvis kommer mina föräldrar och hälsar på <3 *saknat*

Så, med all denna info nedskriven är det väl bara för mig att pallra mig till sängs och sova nu då. Hur lätt det nu kommer bli när man måste sova!

Just denna sena kväll..

Tänkte att när dotra somnat så skulle jag skriva ett inlägg om helgen som varit, men tills dess skulle jag zappa lite på tv. Hamnade framför Kalla Fakta och deras dokumentär om morden på Max och Saga, och mordförsöket på deras mamma.

Jag bara satte mig på vardagsrumsbordet och grät. Och jag grät. Det är så fruktansvärt oförståeligt. Jag har inte kunnat läst artiklar i tidningarna, bara skummat igenom, för om jag skulle sätta mig in mer ordentligt, så visste jag att jag skulle börja gråta. Vilket jag nu gjorde.

Sen gick jag in till Alicia där hon satt i sitt rum och lekte. Tog upp henne och kramade henne "hårt" och länge och viskade "jag älskar dig!" i hennes öra. Hon kramade inte tillbaka, men på något sätt tror jag att hon förstod att jag "behövde" den där kramen, för hon var alldeles stilla..



"Just denna sena kväll ska jag stryka dig över håret och bara vara tacksam för att jag fått den största gåvan av dem alla, dig.

Jag ska ägna en tanke till alla mammor och pappor som söker sina försvunna barn. Mammor och pappor som så orättvist mist sina.

Och mammor och pappor som är på sjukhus där de ser sina barn kämpa, medan de själva håller på att gå sönder av hopplöshet och förtvivlan

Och när jag kysser dig godnatt ska jag krama dig lite hårdare, lite längre.

Då ska jag tacka alla högre makter för dig och inte be om någonting annat - utom ännu en ny dag."

/dikt okänd

fredag 29 augusti 2008

Sova säng..

Sambon gick med Al till vårdcentralen idag. Öroninflammation.. på båda öronen. Pencillin i 10 dagar.. Skruttan. Min kväll efter att jag kom hem från jobbet har bestått i att kramas och åter kramas..och agera kudde.

Och ja. Ett STORT paket piggelinglass fick följa med mig hem idag. Och vattenmelon. Det gjorde nog susen, för nu har hon ingen feber.. *peppar peppar*

Någon av er som har barn som har bra tips på att dölja flytande pencillin? Skruttan kräks direkt när hon fått i sig sina droppar. Funkar det att blanda ut i yoghurt? Det gör ju ingen nytta om det inte får stanna i kroppen tänker jag..

Nu. Sova säng. God natt. *stupar*

torsdag 28 augusti 2008

Svar till "Anna"

Signaturen "Anna" skrev så här (och eftersom "Anna" inte hade en länk så blir jag tvungen att svara här istället) om mitt inlägg "Jädra ungar!"

"Vissa kommentarer bör man hålla för sig själv, absolut!! Men som ung idag är det inte heller speciellt lätt, äldre personer blänger hit och dit, i butikerna tar dom för givet att vi ska stjäla! Nu försvarar jag inte de där ungarna som yttrade sig på det sättet, men samtidigt som man frågar sig var respekten för de äldre har tagit vägen så borde "de över 20" sluta dra alla ungdommar över en kam och faktiskt ge oss en chans.. "

Mitt inlägg handlade inte om ungdomar utan om UNGAR! UNGAR på runt 6-7 år som skriker "Gamla Gubbe!" efter en äldre man med käpp? Jag förstår ärligt talat inte riktigt hur du kom in på det andra genom att läsa mitt inlägg.. men visst, ömsesidig respekt är ju det ultimata. :)

Lillskruttan sjuk :(

Man ska vara försiktig med vad man önskar..

Ville ju egentligen inte åka någonstans imorgon, fredag, och nu ser det inte ut som att vi kan det heller..

När jag kom upp till dagis, så möttes jag bara av en fröken. Alicia hade "kroknat till" precis på eftermiddagen. hon hade lekt så bra hela förmiddagen, ätit lunch o sovit middag o sen lekt lite till efter det, för att sen krupit upp hos "sin" fröken o sen suttit där. Och det är inte likt henne att vara still längre stunder, så de hade tagit tempen på henne.. över 38,5. Bäddat ner henne i vagnen o där hade hon legat timmen innan jag kom.

De hade inte ringt eftersom de visste att jag var på väg o ville inte att jag skulle behöva oroa mig på tåget. Men hade jag vetat hade jag ju gått dit raka vägen, men jaja.


Hon satte sig inte ens upp i vagnen när hon såg mig. Bara tittade på mig med feberslöa ögon o blek till max. Det skar i mitt mammahjärta..

Skyndade oss hem. Hon grät och halvsov hela vägen.. tog tempen. 40 grader! Gav alvedon utan att tveka o sen dess har hon sovit på min arm. (så tycker ni det ser lite konstigt ut så beror det alltså på att jag skriver med vänstern) det är alltså 2 timmar snart..

Min älskade skrutta :(

Bah!

Vad less jag blir.

Kommit hem lagom för att lämna maten jag handlade innan jag åkte hem, tänkte ta det lite lugnt,innan jag ska rusa iväg och hämta Alicia på dagis. Men nej då. Det första jag får göra är att röja här hemma! Ser ut som om en orkan dragit igenom lägenheten!

Så jädra trött på att plocka! Lite hjälp vore ju tacksamt om man kunde få!

*morrar*

sååå TRÅKIGT!!

Just nu är det såå tråkigt! Jag är på noll humör.

Läste lite i Amelias nya hösttidning. Tänkte att det kunde pigga upp mig lite, men nej. Istället kände jag ännu större press på att äta nyttigare, inreda bättre, förvara ännu bättre och göra äppelpajer till förbannelse!

Det löste jag genom att ta två chokladbitar.. till. Har redan ätit två idag. samt druckit 2 glas O'boy. Är så trött. Alicia har vaknat och gråtit i sömnen flera gånger inatt. Och så upp 5:30 på det.

Imorgon är det sista jobbardagen för veckan, vill egentligen bara åka hem, mysa med en påse chips framför en bra film och kramas med sambon. Istället ska jag åka med tåget direkt hem till svärfar med familj. *gäsp* Men det blir säkert trevligt. Det blir det alltid.

På måndag är det inventering. Börjar klockan 06:00. Prick! "Alla är välkomna" står det på lappen. Lite hånfullt så där. Jo tack ska du ha! Tyvärr hade han glömt skriva OSA datum, chefen, så inte kan man lämna återbud heller..

Nu ska jag fortsätta jobba lite.

Sparka igång mig!!

onsdag 27 augusti 2008

Till sambon..

att höra imorgon bitti.. :)





Good morning Beautiful - Steve Holy

Sex! vaddå? Är klockan sex?

Det här med sex som småbarnsförälder..


Hur lyckas man?

Hur hinner man?


Jag har hört talas om "bolibompa-snabbisar", kort och gott: precis vad det låter som. Men med en dotra som bara sitter still när själva Bolibompadraken är i bild, känns det som att det måste gå väldigt fort! Väldigt fort. Kan ju inte gärna spela in 15 min med bara bolibompa-draken.. eller kan man?


"Passa på när barnen sover!" Är en annan favorit.


Jahaja.


De som säger så, har nog aldrig haft barn som inte sover. Eller som sover lätt. Eller som sover i samma säng som sina föräldrar. Sa jag, "som inte sover"? Köksbordet känns lite väl överkurs en måndag, don't you say?


Men frågan fram alla: HUR orkar man?! Efter en dag, som börjar klockan 06:00, efter jobb och pendling på tåg bland studenter som inte fattat innebörden av kösystem eller hänsyn till andra, så hänger frågan i luften:


"orkar du?"

"Nä.. vaddå? Vill du?!"

"Nja, men jag orkar inte.."


Så slutar det med en puss och ett "jag älskar dig" och så halvdör man i varsitt hörn av soffan..


Skaffa barnvakt! kanske ni säger då. Men vad säger man då?


"Tjena, mormor/morfar/farmor/farfar/moster eller självaste Grodan Boll! Men kan ni passa våra barn en timme eller två så vi kan få nuppa lite? Det var så länge sen nu!"


Eh.. nä.


Och även om man ljuger och säger att man vill ta en lunch på tu man hand.. tror ni inte de kan avslöja er på det fåniga leendet på mannen och dina rosiga kinder? "Eh, jo. Erhm.. Vi tog en rask promenad för att bli av med onödiga kalorierna.. du vet.. hehe.. ölen/vinet/bearnaisesåsen.. hehe *nervöst skratt*"


Jaja. Varianterna är väl lika många som det finns föräldrar därute. Men när man kommit fram till en lösning på frågorna "hur lyckas man?" "hur hinner man?" och "hur orkar man?" är det ju egentligen bara en kvar..


Hur fan var det man gjorde nu igen?!!?






;)



Jädra ungar!!

Idag när jag kom hem från jobbet och gick över gården för att komma hem, såg jag några ungar leka vid en buske. Förbi dem går en äldre farbror med käpp. Såg ut att vara runt 80 någonstans.
"gammla gubb..!" skrek en av ungarna men tystade sig själv. Jag blängde ordentligt på dem.

Hann gå förbi mannen med käpp.

"GAMLA GUBBE!!" skrek en annan av ungarna. Eller om det samma. De har rätt lika röster när de är typ 7!

Jag tvärvände. Struntade fullkomligt i eventuella föräldrar och grannsämja.

"SÅ DÄR SÄGER MAN INTE TILL ÄLDRE MÄNNISKOR!!!" arg som ett bi. och vad lik jag lät min mamma! :-o
"men han ÄR ju gammal!"
"Det spelar ingen roll! Man säger inte så där!" Sen vände jag på klacken och gick.

Mannen och jag kom i samspråk och han sa att det var värre på bussen när ingen reste sig för honom. Sen sa han att det inte gjorde något att de sa så där, han hade varit pojk själv. "jo, men jag tycker ändå det är fräckt att tilltala folk som är äldre än 20 på det viset" svarade jag. När vi skildes åt tackade han mig.

Snorungar! Var har respekten för våra äldre tagit vägen?

Nu ska jag gå och köpa godis åt sambon..

Svartsjuk? Moi?!

En ung, söt, kvinnlig säljare kom in på jobbet idag. Och killarna (de yngre) blev som getingar på ett saftglas. Och jag blev svartsjuk! Varför jag nu blev svartsjuk på att ett apr 17-20 åriga killar svärmade runt en säljare kan bara förklaras med 5 ord: Det där brukade ju vara jag!

Eller i alla fall så intalade jag mig det gärna då..

Men nu får jag alltså inse att jag blivit gammal.. eller nåt ;P

Det är tur man har en sambo som värdesätter ålder och vishet framför små toppiga bröst och tights!

Morgonstund har..

..blåtira på kinden?

Stackars Al ser ut som om hon varit i slagsmål. Men det är bara ett resultat av en otänksam mamma *skäms*

Igår kväll hällde hon ut alla leksaker ur en av sina leksaksbackar. som har hjul. så jag satte henne däri och körde ut henne i köket. Det var ju himla roligt! Tills hon skulle kliva i där själv, och tippade :( Oj, vad hon grät, och vilket dåligt samvete jag fick. Och så fick hon blåmärket som måste påminna mig om hur dumt det var av mig att visa en sån sak!

Men det är väl bra det med, så jag tänker efter nästa gång :)

Igår var det helt okej att jobba, förutom just där på lunchen. Såg dock att jag kanske måste förklara mig lite. Han som sa så hörde alltså inte OM honom som måste sluta för att jag är tillbaka, utan han hörde honom lite längre bort. Visst kanske det var larvigt att reagera som jag gjorde. Men som sagt, det skulle varit kul att få höra att det var kul att jag kom tillbaka också :)

Jaja. På något konstig vis triggar det bara mig att göra mitt jobb bättre!

Nu ska vi väl snart äta frukost här i hemmet, sen bär det av. Idag kommer det varor! Mycket att göra, men avdelningen blir så fin då! :)

I måndags slutade stegräknaren på 13 200 steg! Igår på 9 500. Och midjan har minskat 3 cm bara sen jag började jobba!

Galet, men kul!

tisdag 26 augusti 2008

"Jag tycker synd om honom"

Har just ätit lunch. Ena jobbarkompisen utbrister

"jag tycker synd om honom" när han hör kamraten som måste sluta för att jag är tillbaka. Kände mig ännu mer ivägen. Jag tycker också synd om honom! Men vad hände med "vad kul att du är tillbaka!" ?? :(

måndag 25 augusti 2008

Just nu

har jag hela lägenheten för mig själv.

Som jag misstänkte så somnade mina två hjärtan och här sitter jag. Min första och min nya Amelia ligger på byrån i hallen, bara väntar på att jag ska slita upp plasten och läsa den.

Vad hade jag inte gjort för lite mörk choklad och lite te, till det?

Kanske ska spara den till imorgon kväll, eller vad säger ni? Njuta till max!

"Du har plats 5 678934567 i kön"

Ja, så kändes det imorse i alla fall.

Efter 25 minuter (min beräknade väntetid var 15 min, vilket var mycket redan det!) så fick jag då äntligen höra att "de har satt in pengarna åt dig på det här kontot idag" så därför fick jag veta att "du kommer få pengarna under dagen" Jaha. Det kändes ju tryggt. Tack för mig då. Hej då.

Klockan är nu 16:23 och jag har fortfarande inte fått in några pengar. Och det gnager i mig att jag inte kunnat betala tillbaka till jobbarkompisen! Men tackar ändå att hon var där! Vad hade jag gjort annars? Jag hade inte kommit till jobbet i alla fall, det är ett som är säkert. Ja visst. Sambon kom ju hem och han har väl fått sin lön idag, (hoppas jag) men så gäller det att passa in tågtider med. Och det kan jag ju lova er att SJ inte är så roliga att ha med att göra de heller!

Nåväl. Nu har jag slutat och väntar på att tåget ska gå så jag får åka hem. Satt och småbläddrade lite i senaste numret av tidningen MåBra. Är det inte lite fnissigt att en alkoholterapeut heter Winberg i efternamn! *fnissa fjortisstajl* DET tyckte i alla fall jag var roligt. :)

Ikväll blir det pizza. Det blir alltid så bra mat när sambon ska laga middag. Men jag tycker synd om honom idag faktiskt. Jobbat 12 timmars natt. Kom hem vid halv 9 imorse, somnade vid 10 kanske och så upp och hämta Al på dagis kl 14. Det lär nog bli så att jag kommer få sitta uppe ensam ikväll när vi nattat tösen. De två kommer nog snarka ikapp.

Om inte jag också somnar. Jag brukar ju göra det menar jag.

FAN DÅ!!

Kommer till station och ska betala pendelkort. "Medges ej" står det i displayen. Kan man annat än älska Försäkringskassan? Ingen utbetalning, trots att det är idag jag ska ha mina pengar!

som tur var så stod min arbetskamrat i kassan bredvid så hon lade ut åt mig så länge. Nu sitter jag i telefonkö till Fk och ska fråga när de hade tänkt behaga betala ut mina pengar?! Men det verkar som att det inte bara är jag som ringer just nu. Plats 365. Jippie.. not!

Jag blir galen!

Måndag igen

Igår somnade jag återigen när jag nattade Alicia. Vaknade till och då var det alldeles mörkt överallt. Kom på att jag var tvungen att hitta mobilladdaren och ställa klockan på den så jag skulle komma upp som idag.. Inte bra.

Upp. Tända lysen. Leta. Kissa. Borsta tänderna. Ja, vad händer? Man vaknar till. Hittar laddaren till slut. 03:10 lyste mobilklockan mot mig. oj shit! 3 timmar kvar innan jag måste upp!! Måste sova, måste sova MÅSTE SOVA! Kan inte sova..

sista gången jag tittade på klockan var den 10 i 4. Sen sov jag, om än oroligt så sov jag. Skittrött när klockan ringde, men men.

Upp.. igen. Duschade. Alicia vaknade, mornade oss lite. Fixade välling till Al och håret på mig, sminkade mig, och klädde på oss. Sen gav vi oss av till dagis. För sent. Fick halvspringa upp dit.

Nu sitter jag i köket och väntar på att mina ägg ska koka klart. Börjar jobba 9:30 så jag måste äta stadig frukost innan jag börjar, annars är jag hungrig kl 10 redan.

Vad mer. Jo. LÖN idag! wohoo! Eller ja. Fick min lönespec från jobbet. Det var den största löneutbetalning jag någonsin fått "att utbetala 0:00" Tack du ;P Men det var ju väntat eftersom jag inte jobbade någonting förra månaden.

Jaja. Nu kom sambon hem. Och mina ägg är klara. Nu ska jag passa på att andas, släppa stressen från imorse (typiskt att något alltid ska gå snett när man har en tid att passa och man har allt under kontroll) och sen bär det av till jobbet.

3040 steg redan. Och dagen har inte ens börjat. Ska bli intressant det här!

söndag 24 augusti 2008

*ingen titel*

Så där ja.

Efter att Alicia varit på väg att starta husbrand genom att vrida alla spisknappar på max, så har jag nu plockat i och ur diskmaskinen och kör nu en maskin tvätt. (sorry neighbours!)

Klockan är 10 och det är väl snart dags att börja göra lunch-pannkakorna, så att lunchen är klar till 11. Alicia har vattenlek i handfatet i badrummet och jag står i köket och surfar. Bra morsa va? blä..

Ska väl gå ut och leka senare i någon lekpark, när hon sovit lite. Kom på att det är nog ingen som vill träffa oss och leka för Alicia är snorig..

Söndag morgon

Godmorgon!

Jaha, så var det söndagmorgon då. Har redan varit uppe 1 timme. Som sagt, något får man ju ta för att Alicia börjat sova på kvällarna istället..

Sitter i köket nu och tittar ut genom fönstret och vad underbart det känns när solen faktiskt tittar fram över hustaken. Kanske blir en fin dag idag. :) *hoppas*

Igår skulle jag uppdatera här inne lite tänkte jag, men internet strulade för mycket (och har gjort massor, så i fredags fick sambon denna månads räkning makulerad!) så det slutade med att jag åt popcorn, drack äppeljuice och sorterade alla bilder som ska framkallas och lade dem i en speciell mapp på datorn, så jag slipper leta när det är dags att skicka in till fujifilm, sen gick jag och lade mig.. Roligare lördagkväll än så får man väl leta efter? :P

Hela gårdagen var jag så förbenat trött! Slutade med att jag sockertrippade på em. Smällde i mig allt här hemma som hade socker i sig, kakor och choklad.. ja jag hade t om socker i teet vilket jag inte haft på snart 3 år!

Det är skönt för stunden, men det ger ett enormt bakslag dagen efter. Jag är redan sugen på något sött..

Imorgon är det löning! Och jobb igen.. Hoppas det känns lite bättre imorgon än vad det gjorde i fredags. Jag kände mig inte utanför.. men lite mer i vägen. Typ "hej, här kommer jag och snor era arbetsuppgifter!"

Eftersom jag jobbat där förut, så vet jag ju (nästan) vad som behöver göras. och då gör jag ju det. Men då kändes det som att jag trampade på lite ömma tår. Men vaddå? ska jag gå där som en jäkla sommarjobbare eller? och fråga och be om lov innan jag gör nåt?

Fick dessutom höra att personen som gått för mig nu när jag varit mammaledig inte fick förlängt den här gången. Nästan så jag fick dåligt samvete över att jag kom tillbaka. Men det ska bli skönt. Om inte annat när lönen dimper ner :)

Nu har teet blivit lagom varmt att dricka. Alicia leker på sitt rum. Radion skrålar i bakgrunden. Solen skiner. Det enda som saknas är sambon, annars skulle man kunna kalla det här för en perfekt söndagmorgon!

Ska nog ringa ett par vänner och höra om de vill leka i lekparken med oss idag. :)

lördag 23 augusti 2008

Första arbetsdagen

Okej. Här kommer rapporten från min första arbetsdag..

Torsdag

05:30
Klockan ringer. Borde vara olagligt att behöva ställa klockan så det innefattar en 05 i tiden!

06:30
Sminkad, påklädd och på väg till tåget. *gäsp*

07:45
Skarpt läge! Men var är alla nycklar? Vad kostar blommorna? och varför kommer jag inte in i datorn/tobaksskåpet/snuskylen/ATG-maskinen?

08:03
OCH VAD FAN ÄR DET FÖR LARM SOM GÅTT?!

08:06
Brandlarmet var det ja. Ostfrallor ska inte bakas för länge.. så ni vet ;P

08:25
Undrar om sambon är på G till dagis nu?

08:45
Undrar verkligen om sambon är på väg till dagis nu. Dessutom börjar jag bli hungrig nu.

09:00
Nu måste jag få äta frukost!

10:00
Mätt och belåten. Nu kan jag köra ett tag till! Tips! Butiksbakadebrödet TOR! Rustikt bröd med malt, linfrö och sesamfrön. Perfekt om man vill tugga lite.

10:32
Snart lunch på dagis. Undrar hur lämningen gick idag?

11:30
Vart lite fart. Börjar bli trött nu. 2½ timme kvar nu. Ska nog äta pastasallad till lunch, såg en som såg så himla god ut i kylen därborta..

11:35
Pratar getingar med jobbarkompisen. Han berättar att han klev i ett jordgetingbo som liten. Fick mig att fundera på va jag skulle göra om Al gjorde det och jag var i närheten. Är ju tokallergisk mot getingar! Kan ju inte bara se på. skulle nog hoppa mellan och rädda henne, ta medicinen och sen ringa 112. JA. Så fick det bli..

12:15
Har precis tagit en tugga av min sallad och blev så BESVIKEN, då arbetskamraten ringer och frågar om hon ska ta med sig McDonalds åt oss till lunch, innan hon börjar. Blä.. :(

12:30
Sitter och tittar på när de andra festar på sina hamburgare. Jävla skitsallad! Dyr var den med..

13:00
Vad gör jag här? 6 personal och inga kunder.. Irrar som en yr höna och skämtar med jobbarkompisarna.

13:45
Får gå hem tidigare, så jag hinner med det här tåget. Jag undrar hur hämtningen gått? ;P

14:00
Sitter på tåget. Inte fått tag i sambon på hela dagen. Ringer dagis. Al fortfarande kvar...

14:15
Rusar med andan i halsen till dagis

14:30
På väg hem. Ser någon halvspringa lite längre fram, som ser väldigt bekant ut. Alicia :PAPPA! Jag: *inte lika lycklig*

15:30
slänger mig på soffan ett tag. Mina ben!!

16:30
Sambon har lagat middag. Spaghetti och köttfärssås. Inget slår hans köttfärs!

17:30
Tacka Gudarna för Barnkanalen. Bolibompa nästan dygnet runt. Idag fick det börja 30 min tidigare. Myser med Alicia i knät. Min älskade underbara tös!

19:30
Hela familjen sover för natten! :-o

fredag 22 augusti 2008

Har nästan precis vinkat av A i dörren, efter att hon varit barnvakt åt Alicia. Det hade gått jättebra! För trött för att blogga just nu känner jag dock.. *se i kors*

Fullständig rapport om min första och andra arbetsdag kommer dock! Ledig i helgen och det känns som en alldeles lagom start :)

Stay with me!

ps.

Tack för alla era varma ord om mitt förra inlägg. Ingen nämd och ingen glömd. <3

onsdag 20 augusti 2008

God kväll i stugan..

Det hade gått ganska bra idag vad jag förstod, även om hon grät idag igen när jag kom. (igår visste hon ju inte om hon skulle skratta eller gråta) lite "konflikter" hade det varit med andra barn, men inte alls så farligt.

Skönt var också att "fröken" som lämnade över, förklarade för mig att de inte är så stränga mot henne just nu, utan att de mer tar bort henne och håller ögonen på henne, men att om hon fortsätter kommer de bli mer stränga när hon är van vid dem. Det låter rättvist tycker jag.

Sen var hon så söt att hon förklarade för mig att Alicia inte menar något illa med att bitas och rivas, men det vet jag ju redan, men jag sa sen att min oro mest beror på vad andra föräldrar ska säga..

Frågade om det var okej att komma lite tidigare och lämna på mornarna, men hon tyckte att det var bättre att vi försökte komma mer i tid istället. Idag var vi ju lite tidiga och hon sa att det kan bli tokigt för då håller de på att göra ordning de andra för att gå ut (byta blöja osv). Jag som alltid varit tidsoptimist i negativ bemärkelse har blivit tvärtom nu!

Imorgon är det så sambons tur att lämna och hämta för första gången! Han är helt kolugn och jag är så nervös och beter mig som att han inte kan någonting! Kommer han verkligen att komma ihåg att ta på sig själv byxor?! Typ..

Det var med en liten tår i ögonvrån jag nattade henne ikväll. Det känns på något konstigt vis att hon på en natt kommer bli 15 år och stå i dörren till sitt rum och skrika att hon hatar mig för att i nästa stund vilja ha en moppe..

Min lilla tjej börjar bli stor och jag ser tillbaka på min ledighet och bara undrar: varför njöt jag inte mer? Varför var jag tvungen att må så dåligt så länge? Varför infann sig inte mammalyckan hos mig förrän nästan 8-9 månader efter hon fötts?

Tänk vad tid med henne jag har kastat bort på att gråta och på att ha dåligt samvete för att jag gråter.. (gråter nästan nu med bara av att skriva detta, samtidigt som det känns som en befrielse)

Det var en sådan enorm skillnad på livet innan barn och livet efter barn. Jag var inte alls beredd på det. Även om jag visste att inget skulle bli som förut, så var det ingen som berättat om HUR lite livet skulle bli som förut. Men det jag minst var beredd på var nog just det där med att inte finna mammalyckan. Visst har jag älskat henne från första stunden jag såg henne, men jag var ändå inte riktigt lycklig. Det är så otroligt svårt att förklara. Hur man kan älska någon till bitar, men ändå inte vara glad.

Jag var trött och sliten, (som man ska vara som nybliven förälder) men min oro för PSD (plötslig spädbarnsdöd) togs inte på allvar, trots att den inte var sund. Man kan ju oroa sig på sunt vis och på icke sunt vis. Att ligga vaken hela nätter 4 månader i sträck för att höra så ens barn verkligen andas är inte ett sunt vis. Men det möttes bara av ett "ojdå, ja det var ju inte bra. Du måste ju sova.. "

No shit! Men ändå togs inte min oro på allvar..

Ringde MVC när Al var 8 månader, för att fråga när mamma-lyckan skulle infinna sig, eftersom jag inte vågade prata med dåvarande bvc-sköterskan vi hade. Men de bara rådde mig att prata med henne ändå om att få en tid hos en kurator. TROTS att de har samma! Det gjorde jag så klart inte. Det tog mycket mod för mig att ens ringa mvc och erkänna att jag inte mådde bra. JAG.. mådde inte BRA! Jag som alltid lyckas hålla fasaden uppe.

Jag som stod pall för mobbing i 4 år. (även om de som utsatte mig för det aldrig skulle erkänna det idag) Som inte visade en min, men som fick en tankeställare när en klasskompis på gymnasiet sa "du ser så farlig ut när du går". Jag erkände tillslut att jag inte orkade mer, jag var slut. Men ingen tog tag i mig.

Sambon fanns där såklart. Men det tog lång tid innan jag erkände för honom också. Jag tror inte det är många därute som vet hur dåligt jag mått. Nu vet ni. Och det känns så otroligt skönt att ha fått skriva av sig lite..

Om du orkat läsa ända hit. Tack.

och tack Nanoliten, för att du med ditt ärliga sätt att skriva fått mig att öppna mig också.

Skickat efter smink :)

Idag tog jag tummen ur och skickade efter lite smink. Fick några provburkar på EverydayMinerals av Skosoet, och på mig passade de jättebra, så nu får det bli till att använda det framöver.

Gjorde en "fuling" dock. Man kan beställa ett "free sample" kit och då bara betala frakten. I det får man 3 burkar foundation, 1 burk concealer och 1 burk rouge/blush. Så jag gjorde som Skosoet tipsade mig och tog 3 av samma foundation. Eftersom jag "vet" vilken jag vill ha, men ekonomin kanske inte tillåter några större utsvävningar gällande smink för tillfället. Men då räcker de tills ekonomin anser att jag har råd! :)

Jag måste ju uppdatera sminkväskan nu när det är dags att börja visa sig ute bland folk! :P

Favorit i repris och nybakad frukost!

Igår gjorde jag en favorit i repris och somnade som en stock när jag nattade Alicia. Vaknade till för att sambon ringde på mobilen (2 gånger, men första gången orkade jag inte gå upp.. erhm..) för att säga god natt, sen slocknade jag igen.

Men det resulterade i alla fall att jag var ganska utvilad när vi vaknade kl 7 i det här huset. Gott så. :) Men bara "ganska" då jag tror jag håller på att bli sjuk.. lagom till första arbetsdagen liksom. Bra planerat!

Lämningen idag blev lite fel. Och idag gjorde det lite ont i mig när jag gick. Vi hade först hela kapprummet för oss själva, men så precis när jag skulle till och säga hej då så kom det massor av andra barn som skulle lämnas.. så det blev så rörigt.. jaja. Det gick nog över snabbt, men ändå. Igår och idag har det känts fel när jag lämnat henne, men jag kan inte sätta fingret på exakt vad jag ska göra för att det inte ska göra det..

Tog trippen förbi Ica när jag gick hem och köpte nybakade olivciabattas. Mums! Trodde att sambon skulle vara hemma när jag kom, men icke. Lite konstigt, men han kommer väl senare då..

Kan ni förstå att idag är sista dagen på min mammaledighet?! JAG kan inte göra det.. känns jättekonstigt att gå tillbaka nu..

tisdag 19 augusti 2008

TÄVLAR!




Jag är med o tävlar om 1 presentkort på 300kr hos BarnensRum i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Knasiga jag

Sitter här hemma, och slösurfar lite. Skulle väl egentligen passa på att sova lite, men jag har inte ro till det. Känner mig så rastlös nu när tösen inte är hemma! Konstigt.

Ska försöka sova lite innan jag hämtar henne dock, annars är jag väl skittrött då.

Men ändå sitter jag här vid datorn och min första tanke när tv ljudet blev lite väl högt var att jag skulle skruva ner så inte Al skulle vakna på uteplatsen! :-D

Jag vill hitta på något, men kan inte ta mig för något. Har inga pengar heller, annars hade jag kunnat gå ner på stan och fikat och tittat på folk! :P

*gäsp*



Klockan 5:56 imorse slog Al upp sina stora bruna ögon och tyckte att vi skulle gå upp. DET tyckte inte jag.. försökte ligga och dra mig lite, men det var i stort sett omöjligt.

Ja, man får väl ta lite "bakslag" om man nu ska ha henne sova tidigt på kvällen. *gäspar stort* Eller så kanske man helt enkelt ska ta och lägga sig tidigare själv? Kan det vara så tro?

måndag 18 augusti 2008

Fruktsallad och problemnattningar

14 200 steg (inte riktigt "flera mil" men goda 8,5 km) senare sitter jag här i soffan, med en dotter som sover *peppar peppar* och en tallrik fruksallad framför mig! Känns inte så himla pjåkigt att komma upp i de siffrorna av att "inte ha gjort något". Men se det har jag ju! Bara det att det inte varit en regelrätt promenad på 8,5 km rakt av. Jag har alltså bara lämnat på dagis, tog en vända förbi affären som var stängd, så jag var tvungen att gå till en annan. Städat, hämtat på dagis, gått hem igen. Gått till tåget och vinkat av sambon som åkte och jobbade och tog en vända förbi affären igen.

Det känns att jag har rört mig idag, men jag är inte mör.

Alicia sover, efter en timmes nattning. Jag fattar inte vad jag ska göra för att få henne komma till ro. Vågar inte påbörja nattningen senare heller av rädsla för att då missa sömntåget.

Sitter och läser i en bok jag fick låna av väninnan A. Den förklarar lite om de olika metoderna som finns. Men alla metoder, utom en, behandlar hur man ska få barn att sova på natten! Inte hur man ska få dem att somna. Högst irriterande. Känner mig lite stressas över detta, då A faktiskt ska vara barnvakt på fredag åt Alicia. På kvällen. Det är första gången någonsin vi har barnvakt så sent åt henne, men vad ska man göra när man måste jobba båda två?

Ja, det också.. börjar jobba på torsdag. *Suck* Men det behandlar vi i ett annat inlägg.. Nu ska jag njuta av min fruktsallad! (Tips! ha på lite vaniljyoghurt på din fruktsallad. Smarrigt! )


6387 steg

städade lite nu på förmiddagen, så fick jag ihop lite fler steg. Nu är det så dags att hämta skrutt på dagis.

Morgonstund har guld i mun

Skruttan sov hela natten och verkade må lite bättre idag mot vad hon gjorde igår, så vi knallade upp till dagis. Sa som det var att hon varit hängig och varm i helgen, och att de gärna fick ringa om de tyckte det behövdes. Det är ju så svårt när man är hönsmamma med. Hade ju kanske haft henne hemma minst en vecka bara för att hon nyst en gång typ.

När vi slog upp våra ögon imorse kom jag att tänka på Terri Eriksson, hon som skriver på familjsidorna på Aftonbladet. Hon skrev att hon längtade tillbaka till vardagsrutinerna.. vänta. jag ska hämta tidningen och citera rakt av.

Så, tillbaka. Så, i Aftonbladet den 16 augusti på sidan där "Terri plussar" skriver hon alltså:

"Sämst i veckan. Mammaupphakning. Igår räknade jag efter hur många gånger i timmen min son ropar på mig. Det blev 26 gånger. Det innebär att jag förväntas komma och hjälpa till, titta på något eller bara visa att jag finns nästan varannan minut. Inte undra på att jag har längtat efter dagisstarten"

Så skrev hon alltså. Tänkte att jag skulle göra detsamma. Räkna alltså. 21 gånger på 20 minuter ropade Alicia på mig. Mamma? ja? mamma. ja. Maaa-mmmaa? ja-aa? Mamma titta! Ja, titta. Mamma.. ja, you get the picture.

Vad annars. Jo, har redan fått ihop 5940 steg. Och klockan är bara 9:30 än. Ska bli intressant och se vart det här slutar. :) Nyttig frukost blev det med. havregrynsgröt, med lingonsylt och mjölk och ett äpple på det. Nu dricker jag te. Ovanligt va? Men mest längtar jag efter en fika på Waynes och dricka vaniljlatte..

såklart. :)

söndag 17 augusti 2008

*fniZz*

Jag har en bild jag brukar titta på när jag behöver få fnissa lite. Ni vet. Man är inte på dåligt humör, men man är inte på topp heller. Då tar jag fram den här bilden och så skrattar jag och så mår jag bättre i själen.

Tänkte att jag ska dela med mig av den till er. Håll till godo. Och kom ihåg att ett gott skratt förlänger livet.. jag kommer leva tills jag är 100 om jag fortsätter titta på den här!

OJOJ!

Ja, det var vad jag hörde från köket just. Trodde Alicia var i sitt rum, men ack så fel jag hade! Hon hade hittat en resterna av en tzatziki vi hade igår till middag. Och satt glatt och mumsade i sig, men så blev hon då väldigt kladdig hon handen.. därav hennes "ojoj!"

Kunde inte annat än skratta åt henne. Frågade henne "smakade det bra?" "Mm!" svarar hon då och nickade glatt..

Knasiga barn! <3

eh? say what?!

Internet var nere hela gårdagen nästan, så därför blev det inget skrivet. Vad jag däremot hade skrivit om ifall det funkat var detta:

Var ute och gick en promenad så Al skulle sova. Väl hemma måste jag passera ett oövervakat övergångställe. Rullar fram vagnen lite, väntar lite eftersom jag ser en bil köra i konstant fart. Dvs jag tvivlar på att de kommer stanna. Och de gör de såklart inte. Fast jag står och väntar på att få gå över. Sist jag kollade var det lag på detta.

Blir irriterad och far ut med handan a la italiano och säger argt: "det är ett övergångsställe här för f*n!"

då pekar Gubbfan finger åt mig!! Och jag är ju inte den som är den, så mitt finger åker upp tillbaka. Då pekar kärringen som kör finger åt mig i backspegeln. Eh? Det var väl ändå JAG som hade "rätt" till att bli förbannad?!

torsdag 14 augusti 2008

Fanta?

Vågar man verkligen dricka Fanta efter att ha sett deras senaste reklam? De dricker fanta och soffan förvandlas till ett monster? Hmm.. vad exakt har de i sin dryck.. egentligen! :)

*nattsuddar*

Teatime

Jag min klant hade tagit teförpackningen till databordet när jag skrev mitt förra inlägg, och sen glömt det kvar. Vilket resulterade i att allt te hamnade på golvet och i Alicias hår!

Så det var bara att köpa nytt te, köpte inte från sidan jag länkade till, utan gick bara till Ica :-)

Den här gången blev det Sörgårdste. Med smak av rabarber, jordgubbar och passionsfrukt, men det finns även blad från svartvinbär och rosor i teet. Låter gott, hoppas det är det också!

Är Du kaffe eller tedrickare? Eller kanske bådeock? Vad är ditt favoritte?

Blåser storm ute!

nästan ialla fall, Hittills har ett fönster åkt upp så mina fina ljuslyktor åkte i golvet och gick sönder.. *gråta lite* och ett åkte upp, utan större skador på egendom :)

Kallt är det med. Jag får nog sälla mig till skaran som säger att hösten kommit. Tyvärr. Har levt på rapporten om att sommaren skulle komma tillbaka den här veckan, men jag får nog inse att det inte är så..

Och vad passar då inte bättre än en stor kopp te? Sitter just nu med en kopp "Himlagott", ett te smaksatt av kvitten, persika och cream. Riktigt gott. Hittade även denna sida där jag tror jag kommer bli stamkund denna höst. Är det någon som har skickat efter te på det här viset? Kanske finns någon bättre sida?

Dessutom fick vi, av Alicias gammelfarmor, en påse med kakor. 700 g. 700 GRAM! Fattar ni vad mycket kakor det är? Och jag äter. Såklart. Man vill väl inte verka otacksam? :P

onsdag 13 augusti 2008

Olagligt

Det borde vara olagligt att vara så korkad som killen jag såg nyss som rastade sin hund... i barnlekparken!! Där hade han en stor park, men var väljer han att gå in med sin hund? Jo, i lekparken! Han måste ha missat något väsentligt när han gick dit, nämligen ordet LEK! Barn leker däri ffs. Fortfarande, även om de ska ta bort den! Den ligger ju fortfarande kvar som en lekpark, så används den ju. Hade jag varit närmare hade jag nog sagt ett par sanningens ord åt honom.. är på det humöret idag.

Jävla idioter det finns!

*muttrar*

Jaja. Idag gick jag iväg 1½ timme från dagis, det vill säga att hon var där från lämning till hämtning alldeles själv. Och det hade gått jättebra, fram till slutet, då det visade sig att hon var dyngsur trots galonkläder. Hon hade tydligen suttit mitt i en vattenpöl och lekt och då hade det sipprat in.. så klart.

Men det gjorde inget alls, hon var torr och ren när jag kom, men jag insåg att jag måste först och främst skaffa såna där "märkisar" med barnets namn man stryker på. Alla kläder måste ju märkas. Hade ju inte jag tänkt på, utan bara märkt kläderna som ligger på dagis. Sen upptäckte jag också att vi måste köpa mer kläder åt henne. Strumpor framför allt. Det behöver förresten jag också.

Vad är det med strumpor och försvinna egentligen?

tisdag 12 augusti 2008

Trygghetsbok?

Just det. På Alicias dagis vill de att man gör en "trygghetsbok". En bok med bilder på barnet, familjemedlemmar och något som barnet tycker om. Och jag fick prestationsångest! Vissa har jättelite bilder i sina, andra har förutom bilder på mamma/pappa hela bekantskapskretsen, Mormor/morfar, farmor/farfar, bästisarna, djuren, syskonen, gudföräldrar, alla kusiner.

Och det var just detta som gav mig prestationsångesten. Det fick bli en bild på henne när hon gungar på sin "gungälg" i sitt rum, en på mig o henne, en på sambon o henne, ett blad med henne och småkusinerna och ett med henne och storkusinerna.

Jag får väl lägga till fler blad om det skulle vara så att de tycker det känns för lite. När jag skriver det så här, känner jag att det blev alldeles för lite. Var är idolen morfar? Ja, då vill jag ju ha med mormor med, och då ska ju farmor och farfar och sambons syskon vara med. och då ska min syrra vara med, och ska sambons bror vara med, som även är fadder, då ska ju den andra faddern också vara med. Med familj så klart..

Ja, ni hör ju. Det drar ju iväg. Det ska ju inte vara en pärm! Nej, huvudsaken är väl att hon har en bild på mig och en på sambon. De andra är väl bara "för att" egentligen.

Jag tänker för mycket ibland. Tänker svårt, när det är enkelt som gäller.

--

Nu har sambon precis gett sig av för att jobba lite med sitt andra jobb. Suck. Men han kommer i alla fall hem idag. Själv fick jag mitt schema som jag ska börja jobba efter. 9:30 -16 nästan varje dag. Det kan jag leva med. :)

*andas ut*

Hemkommen från dagis, suttit och kollat mejlen och lite forum. Nu ska jag ta mig en kopp te och bara sätta mig och andas ett tag.

Dagis idag gick ganska bra. Fast idag blev hon ledsen för första gången när jag gick. Grejen är bara den att det inte rörde mig så mycket, låter hemskt va? Men hon gråter likadant när jag går på toa utan henne, så jag intalade mig själv att det var samma sak. Och så gick jag bara in i ett annat rum, och det gick över ganska fort. Blev dock förvånad över att det gick över fortare där än vad det gör hemma! :-o

Igår såg vi Hancock, mannen och jag. Kan rekommendera den, den var helt ok.

Senare ska jag sätta mig och kolla igenom lite bilder att framkalla igen. Tror ni inte att jag tryckt dubbelt på 1:an förra gången jag framkallade, så jag fick 11 st av samma kort! Typiskt mig. Den här gången ska jag dubbelKOLLA, inte dubbelKLICKA ;P

Te var det ja.

Tjipp!

måndag 11 augusti 2008

Nu är..

han hemma igen! Yeey! :)

söndag 10 augusti 2008

Igår

blev det många inlägg. Idag känner jag inte för att skriva alls. Skrev ett inlägg tidigare, men det var osade av sån negativitet att jag inte publicerar det. Men varför skulle jag inte? Det är ju min blogg och mina tankar, som det så vacker heter. Och just nu är mina tankar svarta som natten. Har ingen energi alls kvar. Men vi ska på kalas, och då är det bara att måla på sig ett leende och åka iväg.

Borde försöka hitta något att ha på mig, och det är en av anledningarna till att jag är nere nu. Jag har ingenting. Jag vill inte klä på mig någonting, förutom mina sköna träningsbyxor och en stor skönt tröja. För jag kan inte ha något annat. Inget passar ju ändå.

Och varför gör jag inget åt saken? Där har vi nästa grej. Nej. Istället kan jag bara tänka på att jag vill äta något. Något sött och onyttigt. Och efter det kommer det inte alls vara bättre utan jag kommer må sämre ändå och kanske äta lite till. Fast att jag vill ha sött beror nog mycket på att jag är trött. Jag vill ha en kick. Men inte kan jag köpa nåt heller, för jag har inga pengar. Mitt kort är tomt, tomt, tomt.. och sambon har sitt kort med sig och kommer inte hem förrän imorgon (någon som sa: anledning nummer 3?)

Barnvakt, sovmorgon och ett långt bad - helt ifred, skulle sitta fint just nu.

Jag hatar vädret med. Man blir ju inte direkt gladare och piggare av det här skitvädret!

Nä. off I go. Innan jag drar ner er i träsket också. Minns ni träsket i Neverending story? Där står jag och trampar just nu..

Förhoppningsvis är jag på bättre humör ikväll efter kalaset.

Hoppas Er söndag startat bättre än min :)

lördag 9 augusti 2008

Skitkvällar!

"ojoj" sa hon när hon såg att jag grät. "ja mamma blir också ledsen" sa jag då. "ojoj" så kände hon på tårarna och grät hon med, och då grät jag ännu mer. "kan vi inte bara kramas lite?" sa jag och så kramades vi..


Jag fullkomligen hatar våra kvällar som de är just nu! HATAR!

Jubileum!!

*kastar konfetti omkring mig*

Inlägg 250! Inte illa pinkat.

Vi hann precis in från lekplatsen här utanför så hörs ett jättemuller och så öppnar sig himlen. Vädret här idag har verkligen varit konstigt. Regn, åska, strålande solsken, för att sen återgå till regn och åska.



Alicia var så söt i sin nya regnrock och sina stora regnstövlar som nästan är lika höga som hon har långa ben. Lite stora är de nog, för hon tappar dem lite titt som tätt, men de fyller sin funktion i alla fall. Får se om vi kan ta oss till skopunkten och köpa ett par i mindre storlek så länge..



"Herrå morsan! Nu sticker jag!"


Vattenpölar är intressant..


Om 1 timme ungefär ska jag försöka få den här tösen i säng. Håll tummarna för mig nu..

Hade ju önskat att bilderna jag framkallade hade kommit igår, så jag hade haft något att pyssla med ikväll, men det får väl bli på måndag det istället.

Nu ska jag kika vidare på Nicke Nyfiken :)

*plaskar iväg i regnet*
Var tvungen att lyssna på "vår" låt.. saknar honom så mycket..



På måndag kommer du hem, och vi längtar så efter dig!




So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters
Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters
never cared for what they do
never cared for what they know
but I know
So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters
never cared for what they do
never cared for what they know
but I know
Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know
Äh, får inte till radbrytningarna.. men i alla fall.

Jag har...

städat, dammsugit, diskat, tvättat, lagat lunch, handlat och fått Alicia att sova. Bara man kommer igång så är det rätt okej att vakna tidigt. Även en helg. Nu saknar jag sambon bara, så otroligt mycket..

*trött*

Åh vad skulle jag inte ge för en sovmorgon! *gäspar stort*


Jag vill krypa ner i min säng igen..

fredag 8 augusti 2008

Äntligen fredag!

Men vad hände med mitt hem? Häromdagen städade jag och dammsög och gjorde så fint här hemma.. idag ser det ut som ett bombnedslag igen. :( Är det det här mitt liv ska gå ut på? Städa, städa, planera mat, städa, laga mat..? Tycker inte jag gör annat..

Jaja. Fredag äntligen. Vad det nu är så mycket "äntligen" med det när man går hemma varje dag ;P Var det någon som sa fredagslåt?

Ja, okej då :)

Kanye West (älska) feat Chris Martin - Homecoming

Tänk att..

det kan vara så gott att dricka ur sugrör. *svosch* så är man 5 år igen och dricker Apelsin-Festis ur triangulärt tetra pak. Men det gör man ju inte. Man är 27 år och har snott dotterns jordgubbs-Mer och sippar på. :)

Nyss ätit lite lunch. Ensam. Hann läsa Metro och äta i lugn och ro. Var tvungen att smita förbi affären efter dagis, och sen pga vägarbeten blev det en lite längre bit hem att gå. Det räckte för att hon skulle slockna. Men det kanske är bra. Vila en hel timme tidigare än vad hon brukar. Kanske blir bra det här :)

Idag har det varit dagis igen. Och ja, jag känner ett enormt behov att berätta om det, även om ni kanske tycker det är aptrist att läsa om. Men jag är så stolt över min duktiga tjej! Hon somnade till lite innan vi kom fram, så vaknade hon när vi kom in. Mornade sig typ 2 sekunder hos mig, sen for hon iväg till de andra barnen.

Själv fick jag gå in i personalrummet med en kopp kaffe. "Jag ska gå och dricka lite kaffe, kommer tillbaka snart. Hej då".

Hon brydde sig knappt.

Hade fullt upp att titta på en rolig leksak tillsammans med "hennes fröken". Men det är viktigt att säga hej då, så jag sa så ändå och gick iväg. Hann prata lite med en annan mamma som skolar in sonen på samma avdelning, innan det var dags för dem att gå hem.

Satt därinne i min ensamhet och drack kaffe och klottrade lite på en papperslapp. Inget gråt, ingenting. Kändes lite konstigt. Ska hon inte sakna mig alls? Så efter 30-35 minuter kom det. "maaammma?" Och då gick de och hämtade mig. Men Al sprang inte fram som den andra mammans son gjorde, utan blev glad och så började hon ett nytt upptäckarstråt inne i personalrummet. Det fanns ju en dator där for crying out loud. Och sen skulle hon in till den andra avdelningen och titta.

Men då fick "fröken" känna på Alicias temperament. Skulle bära bort henne från leksakerna där inne och jädrar vad arg hon blev. Men "fröken" tog det lugnt och tog dusten och Alicia lugnade sig snabbt.

Så fick hon leka lite med mig i samma rum och så var det dags att gå hem.

--

När hon sovit ska vi kila över till H och hennes son L. Har inte träffat dem på hur länge som helst! Min H. Fast vi inte ses och hörs jämt så är det som att vi aldrig varit ifrån varandra när vi väl gör det. Fast visst, jag erkänner, lite har väl vänskapen fastnat i det som var. När jag flyttade till sthlm tog våra liv så olika vägar. Hon blev med barn och hade just fått L när jag kom tillbaka till stan. Och då träffade jag sambon och drog iväg till hans stad typ jämt.

Nu är hennes son lite större och hon börjar kunna gå tillbaka till "sitt" liv, medan jag som synes är mammaledig, och har fullt upp med att prata inskolning och dagis.

Jaja.. det här blev ett lite väl långt inlägg.

Just ja. Chefen ringde. Jag ska börja 7:45 min allra första arbetsdag, istället för 14. *gäsp* Men det är skönt också för då får vi ju eftermiddagen och kvällen ihop.

Slutbubblat nu!

Todelooo!

Tidig morgon

Test, test. Om vi går upp tidigare på morgonen... sover hon tidigare på kvällen då?

torsdag 7 augusti 2008

Hittade en lista hos Zill. Tänkte att jag svarar väl jag med då :)

3 favoritaffärer:

* Jack and Jones. Snygga killkläder, alltid snyggt i butiken.. och oerhört trevlig personal ;)

* Indiska. Älskar deras inredningsavdelning. Blir alltid en tripp dit när jag är på stan. Kanske inte alltid handlar. Bara titta duger bra det med.

* Lindex. Snygga barnkläder för överkomligt pris. Vuxenkläder med för den delen.

3 favoritplagg:

*Sambons vindjacka med lajvföreningens namn på. Så skön!

* Mysbyxor. *Släppa ut magen lite*

* En brun top från Indiska. A-linje formad. Känner mig alltid så fin i den.

3 favoritskor:

* Mina svarta boots jag köpte i Högdalen/Stockholm. Såå sköna! Såå snygga! och tydligen goda eftersom sambons förra katter åt upp dem :(

* Svarta högklackade som man snörar upp för benet. Naajs! Men nu var det bra länge sen jag använde dem. Men de ligger där i garderoben. Tar fram dem för att klappa lite på dem ibland ;P

* Mina svarta ballerinaskor jag köpte sist. De har gett med sig och är faktiskt riktigt sköna igen.

3 favoritsmycken:

* Ett par helt vanliga silverringsörhängen. Modell något större.

* Mitt halsband jag fick av min moster, innan hon gick bort. Mormor hade det först. Ville så gärna ha det efter henne, men moster "hann före". Men när jag fyllde 20 fick jag det i present av henne. På så sätt blev det ett minne av dem båda..

* Ett par guldörhängen jag fick av sambon. Har dem sällan på mig, men de är mina favoriter ändå. Bara för att de kommer från honom, och sättet han gav mig dem.. <3>

Vad har DU för favoriter?

Nu är det kväll

och jag har fortfarande inte fixat stegräknaren..

Däremot har jag framkallat kort idag. Fick 33 st för 21 kronor. Totalt. Ingen frakt eller någonting. ( Erbjudande jag fick som tidigare kund hos dem) Dessutom blev Fujifilm vald som bäst i test i nya Vi föräldrar som damp ner i brevlådan idag. Jag förstod det redan, för de är jättebra! Fick förra omgången bilder redan dagen efter har jag för mig. Fort gick det i alla fall :) Me like. A lot.

Tösen somnade 25 minuter tidigare ikväll än vad hon brukar! Tjoho! Framsteg är framsteg, oavsett om det handlar om 5 minuter eller några timmar. :P

Blev pannkaka idag till middag, med egengjord "sylt" (blandade frysta hallon med vaniljsocker och lite vanligt socker med) efter att A och hennes 2 underbara söner varit här. <3 Jag mår så otroligt mycket bättre efter att ha varit med henne. Eller ja, dem. Klarade kvällen utan psykbryt, utan tårar och utan tappat tålamod.

Me like.

I morgon är det så dags för mig att gå ifrån en stund från dagis. Känns oerhört nervigt! Fast jag vet ju att hon oftast bara gråter en stund när jag gått, blir hon bara distraherad med något brukar det gå över. Oftast. Häromkvällen, när mormor och morfar var här och åt, alltså i lördags, så följde jag med dem för att handla lite. Det var inte så smart tänkt av mig. Hon hade gråtit hysteriskt från det jag gick utanför dörren till det jag kom hem. Kanske 30 min. Stackars Sambon..

Appropå sambon, så saknar jag honom massor.. han jobbar hela veckan och kommer inte hem förrän på måndag morgon..

Jag vill kramas.

Käftsmäll

Insikten kom som en redig käftsmäll. Jag har gått och blivit riktigt tjock nu alltså. "släpper jag ut" magen ser jag fan gravid ut! *förskräckt*

Alldeles för mycket semesterfasoner på sista tiden. På måndag är det nya rutiner som gäller! (på måndag.. *blinkar åt Malin*)

Ikväll ska stegräknaren fixas och imorgon ska den på! Jag ska verkligen försöka komma upp i 10 000 steg om dagen den sista tiden jag är ledig nu.. Jag måste..

Fy fan för alla måsten.

onsdag 6 augusti 2008

Första dagen..

Gick jättebra! Kom lagom in i kapprummet då stack hon från mig :)

Satte mig i en soffa vid lekhörnan, men hon hade inte ett dugg tid över till mig, någon gång kom hon och visade mig någon leksak. Annars hade hon fullt upp att leka med en liten Vincent som också var där. som dessutom fick en puss när vi skulle gå haha! Var ska detta sluta!? Pappa får skaffa hagelbössa redan

När vår tid var slut så att säga, kom hon och hämtade mig. Tog min hand och drog upp mig och sa "hejdå". Fast vi inte ens sagt något om att gå hem! Inte illa att kunna klockan vid 16 månader hehe

Sen var det bara att bege sig hem och äta lite, sen somnade hon i vagnen och sov så skönt. Passade på att städa lite och så kom mamma och pappa över på fika.

Ja det med. Morfar är den stora idolen här hemma. "offa!" Visade ett kort på honom igår, vi ska nämligen göra en "minnesbok" att ha hängandes på dagis, med bilder på olika saker och personer som Alicia tycker om, så hon kan titta på det om hon saknar oss jättemycket när vi inte är där sen. visade bild på mormor först. Ett ganska stort leende men inget mer. bilden på morfar: jättestort leende "offa!" och så ville hon genast hålla bilden och så pussade hon på honom.

Alicia fick tre par skor av mormor och morfar



Bilder från Skopunkten.se

Sista skon fick jag inte tag på någon bild av. Är en brun höstkänga i alla fall. Jättefin!

Jag känner mig redan som en ny människa, vet inte varför, men tror jag känner lite lättnad att inte behöva sitta fast med Alicia 24-7. Om man nu får säga så som mamma ;)

Kvällen blev sen som vanligt. Men det är som att slå med ett trollspö över ungen! Klockan 22 sover hon! 21:55 började hon klippa med ögonen i soffan och började lägga sig tillrätta för att sova. Bar in henne i sängen och 5 minuter senare sov hon. Hon är så knasig! Men hon är så söt!
Jag älskar henne så otroligt mycket..

God morgon!

Ställde klockan på 7:30 igår kväll och idag fick jag faktiskt gå upp först! Så jag har hunnit fixa håret, sminka mig (tack skosoet igen, för grejerna. Foundationet från Everyday mineral passade också jättebra!) klä på mig och nu sitta och dricka en kopp te i godan ro.

Ska snart ta och väcka Al dock så hon hinner få i sig lite välling och kanske t om en yoghurt innan vi drar iväg. Att hon får äta i vagnen, som igår, är undantagsfall. Hon missar frukosten på dagis, men ska vara där lagom när hon brukar äta mellis, så jag ska försöka klämma in det innan vi går.

Igår kväll märkte jag upp alla hennes kläder hon ska ha på dagis. Tänkte först köpa lappar med namnet på som man stryker fast, men insåg sen att det går ju lika bra med märkpenna. Tack för tipset A! Så nu ligger de kläderna prydligt och lite högtidligt vikta på köksbordet, tillsammans med nya regnkläderna och nya gummistövlarna. Om jag beter mig så här bara för dagis, kommer jag väl göra som sambons mamma och gråta när hon börjar första klass!

OH FY OCH BLÄ! skulle njuta av en smörgås med, hade lagt den på databordet, och när jag tar en tugga får jag herrparfym på tungan! *tvi* Han måste ha spillt ut något här.. ok för munvatten, men det här var och ta i! *spottar och fräser*

tisdag 5 augusti 2008

upp och ner, ner och upp

Idag har varit en uppochner dag. Vaknade 8:30. Kom på att jag måste höra av mig till A innan hon hann iväg till dagis och hem och höra om hon fortfarande ville gå en promenad i regnet med oss. Jorå. stressade på oss lite kläder, satte Al i vagnen med morgonvällingen (ja jag vet.. so sue me) och så bar det av.

Mötte A och F halvvägs från deras dagis, gick en lagom promenad till en butik och köpte blöjor att ha liggandes på dagis. Imorgon smäller det!

Sen gick vi hem till A och åt lite lunch. Barnen åt köttfärs och pasta (jag tjuvsmakade och det var jättegott A!) Vi vuxna åt lite yoghurt och smörgås bara. Sen fikade vi på det. Drack julte. Lite off season jag vet, men gudars vad gott det var att kura upp sig där i deras kökssoffa och dricka ett sådant te en sådan här dag. :) Barnen lekte riktigt bra.. uppochner. som det brukar vara med barn. Men det var inga världskrig.

Sen följde jag och Al med för att hämta N. Så följde vi med hem till dem igen. Känns så tokigt att Alicias sovtid infaller precis när N slutar, vi följer nästan aldrig med dem hem :( Men idag gjorde vi det som sagt. I hissen upp behöver A bara säga "väck inte Alicia" "men hon är ju redan vaken!" säger N glatt. så det var den eftermiddagsvilan. 30 min typ. Upp igen, lekte förfullt med killarna. . Det var pippiteater och trollerikonster och styrkeuppvisning så det stod härliga till. Jag och A satt skönt bakåtlutade i soffan och pratade.. *saknat*

Så var det dags ändå för oss att dra oss hem för middag. Ja, vi borde alltså äta middag typ nu. I samma stund som jag skriver detta. Men 100 m from home tvärslocknade Alicia i vagnen. RAkt uppochner. Typiskt! Går inte att väcka henne. Hon öppnar ögonen och somnar om lika fort. Skruttan. Men snart måste jag ta tjuren vid hornen och väcka henne ändå. Annars somnar hon väl aldrig ikväll. Gör hon ju iof inte ändå.. men i alla fall.

Men nu hann jag i alla fall blogga om dagens bravader.. :)

Tjipp!

måndag 4 augusti 2008

Att vara

hungrig, trött och ledsen är ingen bra kombination. Eller så blir det en dålig kombination just pga varandra..

God natt.

informationsmötet

gick jättebra. Det var knappt några barn där alls idag, och de som var där gick ut när vi kom, så Al, som inte är blyg för fem öre, gick på upptäckarstråt direkt. Det verkar vara en jättebra avdelning. Lagom stora ytor och ett speciellt rum anknutet till det stora lekrummet med grind för, åt de lite större barnen, att vara i när de ska bygga bilbanor osv.

Jag kände att lite av stressen rann av mig i alla fall. Skönt. Vi kommer börja på onsdag och då köra 1 timmes perioder ett tag, för att sen öka successivt. Känns också bra. Tror det är bra för både mig och Al. erhm.. :P

Igår sa jag till sambon att jag skulle ställa klockan på halv 8 och då gå upp själv, kanske äta frukost i fred, duscha osv. Men nej. Alicia vaknade kl 7 för första gången på flera veckor.. såklart. Och sambon kliver in i sovrummet, med värsta jacket i pannan! Wounded in battle sa han, men det visade sig att han somnat i soffan, med fönstret öppet och så vaknade han med ett ryck och hade smällt pannan i fönstret som blåst upp. Ett redigt jack blev det..

Nu har vi precis klivit innnaför dörren här hemma, Alicia slocknade direkt i vagnen, det tar liksom 12 minuter att gå från dagiset och hem. Kanske bara är positivt med detta? ;P Sambon har slängt sig för att vila lite. Han ska jobba natt hela veckan.. jag känner att det vore skönt och vila ögonen med.

Så varför gör jag det inte? Nej, för när man äntligen får sitta lite ensam, så finns det ju så mycket man vill/ska/bör göra.

Men det viktigaste är väl ändå kanske att ta hand om sig själv. Disken får f*n vänta. Jag slänger mig på soffan och blundar lite. Och jag tänker Inte öppna fönstret! :)

söndag 3 augusti 2008

Liten rapportering och några bilder.

Mor och far var här igår och åt lite gott. Vi bjöd på räkor stekta med röd peppar, olivolja och vitlök, tahini, avokadoröra och tzatziki, torkade oliver (mumma! något saltare än vanliga) och så bröd att doppa till det. Det var riktigt trevligt.






Alicia är så rolig och fullkomligen älskar sin morfar. Vi konstaterade att det med störst sannorlikhet beror på att han är den enda som inte sagt åt henne på skarpen än. ;P så det var "offa" för hela slanten igår.
Och rar som han är så släpper han allt för att leka med henne en stund. Och höga tjut-skratt hördes från antingen vardagsrummet eller hennes rum, beroende på vart hon drog honom. Jodå. Drog. Hon tog ett bestämt tag runt hans finger och ledde honom bort från bordet. Och han följde efter. och lite senare byttes "offa" ut mot "mii ooffa!" Skruttan :)


Imorgon ska vi på informations-möte på dagiset (förskolan för att vara pk) som vi har valt åt Al. Hon som ska ta hand om Alicia under inskolningen lät jätterar i telefon, så jag hoppas verkligen hon är som hon låter..


Känner en enorm stress över detta med att hon faktiskt ska börja vara på dagis, dels för att hon och jag ska vara ifrån varandra, (vi har ju suttit ihop i över 2 år nu! ) och dels för hur man ska pussla med lämning och hämtning och tåg och ja, jag vet inte allt. Jag känner mer och mer att jag bara måste ha mig ett körkort och en bil snart. Det här håller inte..

Tillsist bjussar jag då på en bild på vår dotter. Händer inte så ofta (läs: nästan aldrig) men den här var jag bara tvungen att dela med mig av. :)


Sådan far sådan dotter kanske?





Nu ska man väl försöka göra kväll här hemma så man orkar upp till morgonmötet..
Tjingeling!

fredag 1 augusti 2008

Så trött igen.. :(

Jag är så trött igen.. och genast märks det på mitt humör. Mår inte alls bra.

Känner mig som en dålig mor just nu. Jag orkar inte engagera mig, orkar inte engagera henne. Äter frukost framför tv:n.. middag framför tv:n.. ja, jag tror banne mig jag bara sitter i soffan. (men det gör jag ju inte, men just nu känner jag det så) och jag känner inte riktigt för att göra nåt annat heller.. samtidigt känner jag att jag kan ju inte engagera henne hela tiden heller! hon är ju faktiskt snart 16 månader, hon måste ju kunna roa sig själv (men när hon gör det river hon bara ur kylskåpet.. är så less på att behöva passa henne hela tiden!)

Inte blev det bättre efter den där artikeln jag läste på aftonbladet om att tv-tittande mellan 1 och 3 år kan hämma utvecklingen. (läs mitt inlägg om det här) Så nu anklagar jag mig själv för att det är mitt fel att hon inte har några tydliga ord osv..

Jag får väl "hoppas" på att det släpper när hon börjar dagis.. på onsdag!! min bebis ska börja på dagis.. det är nog det som gör att jag känner mig stressad över att jag inte orkat vara med henne 100% de senaste dagarna heller.

Jag är så trött igen.

Det gick uppåt när hon började sova hela nätter i sin säng, men humöret har svängt sen hon kom in i vår säng igen. Även om hon sover hela natten. Det är väl bara att inse och försöka ändra på det igen..

Förlåt för gnällinlägg, men det bara kom. Behövde väl få ut det antar jag