torsdag 31 december 2009

Ung och klok?

När jag var ung (och klok?) lyssnade jag mycket på Ebba Grön.

Nu när jag är äldre, lyssnar jag fortfarande på dem, men mest i min egen skalle, och speciellt mornar som dessa.

"Gå upp gå till jobbet, jobba jobba äta mat.
Samma sak, händer i morgon.
Det är inget liv. Det är slaveri.. "


Jag är så trött! Undrar om jag kommer orka vara vaken på tolvslaget.. Nu ska jag, som ni kanske märkt, åka och jobba.

Ha en skön nyårsafton!

onsdag 30 december 2009

SMS-terror på högsta nivå!

20091229

Ligger i mitt mörka sovrum, väckarklockan har nästan precis ringt. Sängen har nog aldrig varit så skön. Varmt under täcket, kallt utanför.. Tösen ligger och snusar så skönt bredvid mig. Det piper till i min telefon:

"God morgon!
Om du inte kommit ut än så ska du veta att det är svinkallt;)
Hoppas ni sovit gott.
Puss :)"


20091230

Samma scenario.

"Kom just ner till torget. Det är -15c."

Fy.Fan.





måndag 28 december 2009

öh.. Asså..

sitter på tåget på väg till jobbet, så här första dagen efter julledigheten. Lyssnar på två unga killar (typiska telefonförsäljare) -asså, jag får inget extra för att jobba idag mot andra dagar! Jag vill fan ha dubbelt! (ja du lilla vän. Vem vill inte det? Och varför skulle du få det? För att det är tre dagar till nyår?  Välkommen till vuxenvärlden, lillskit!)

lördag 26 december 2009

Min lilla papegoja <3

Jag: *stoppar in 3 ostbågar på en gång i munnen*
Alicia: Nej, inte många, du sätter halsen Lilla Gumman. *klappar min kind* Bara EN!

Du fattas oss.





måndag 21 december 2009

Barn är söta nästan jämt..

men inte när de är så envisa och tjuriga och gråtiga och skrikiga att vi kommer en halvtimme försent till dagis = jag missar tåget = förlorar en timme på jobbet. Jag behövde verkligen förlora mer arbetstid den här månaden. Det är sant! *ironisk*

Smet upp till J i väntan på nästa tåg och ska läsa metro och dricka mig en kopp te så länge.

Jag. Är. Inte. Nöjd.

(men det är otroligt skönt att hon är hemma igen!)

söndag 20 december 2009

All work, work.

Jobb hela helgen, vilket innbär sämre uppdateringar här. (som om jag brukar vara bra på det annars... hahaha. Dagens skämt!)

Nåväl. Julhandeln kommer igång sakta men säkert, så himla kul att jobba då! Nu jobbar jag mån-ons också sen är jag långledig. Ska bli så skönt! Och ikväll kommer min älskade skrutt hem igen. Saknar henne så hjärtat går i bitar just nu.

Fick mejl i fredags om att Klänningen är på väg. Yeey! Nu har jag bara lite ångest över att jag inte hunnit köpa någon julklapp till J. Men så får det bli i år. Inget att göra åt. Sorry honeybun.

Är Du klar med alla julklappar?

Nu ska jag ta och sminka mig lite och byta om. Sitter på jobbet och väntar på att börja. Var här 2 timmar tidigt idag. Trist när tågtider och schematider absolut inte går ihop. Men vad göra? Jo, man kan ju uppenbarligen blogga. Och läsa veckotidningar till förbannelse :)

Så. Off.

Toodels.

fredag 18 december 2009

Vit jul - oavsett snö?

Här hemma har diskussionen gått huruvida man kan dricka alkohol på jul eller inte. Jag har stått för "klart man kan ta en öl/cider och nån snaps, men man måste ju inte bli full!"-sidan, medan J har stått för "javisst, men inte på julafton"-sidan.

För mig har det egentligen aldrig varit något konstigt med alkohol på julafton. Det har alltid varit lite alkohol med i bilden på både julaftnar och påskaftnar under hela mitt liv.

Jag har också fått varit med när mina föräldrar har haft fest. Jag minns fortfarande hur mysigt jag tyckte det var. Dels för att jag fick stanna uppe längre, men mest minns jag känslan av att få krypa upp i mammas famn och hon virade sin fleecejacka om mig, och jag fick somna där. Men grejen är väl den att jag har en familj som kan hantera alkoholen. Jag har sett att man kan dricka och ha trevligt, utan att bli plakat. Alla barn har inte en sådan familj.

Men nu. Idag, kände jag att J har nog rätt ändå. Varför ska man ha alkohol på jul? Visst, en cider till maten är gott, men det är julmust också. Snaps till sillen "hör till" men enligt mig är sill gott utan snaps också, det märkte jag om inte annat när jag var gravid.

Så idag blev jag medlem i gruppen "Vit jul" på Facebook, samt skrev under på Vit juls hemsida att jag kommer avstå alkoholhaltiga drycker (över 2,25%) under julafton, juldagen och annandagen. Nu är det väl tyvärr så att de som egentligen skulle behöva skriva under på den här sidan, inte lär göra det.

"Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Ännu fler barn känner obehag under julen. Barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap." " var tionde barn känner oro inför julen? Inte för att tomten ska ge fel julklappar. Utan för att han vinglar så konstigt." (saxat från Vit juls hemsida)

Och egentligen är "det hör till" ett jävligt tunt argument.


torsdag 17 december 2009

Julefriden är räddad!

Efter att ha svurit lite till.. och lite till efter det och efter att t om ringt BR i södertälje och klänningen var slut där med, kände jag att jag var på väg att ge upp. Men skam den som ger sig!

Trillade in på en sida som heter Filur.se och där, där hittade jag en Tingelingklänning som dessutom BARA fanns i Alicias storlek! Tog det som ett tecken och klickade genast på "lägg till i kundkorgen". Så fick jag köpa till vingar, så den blev lite dyrare än den jag tittat på, men det får det banne mig vara värt just nu!

Nu är det bara att hålla tummarna att jag får den innan julafton också!





Up yours santa! *varning för grovt språk*

helvetesjävlafanhelvetehelvetehelveteförbannadejävlahelvete!

Typ.

*gråter lite inombords*


Jakten på den försvunna klänningen..

Nädu, tomten. Att jag inte har ont idag, det kan du inte ta cred för. Det ger jag den 56% Whiskeyn som J gav mig igår. Fi Faen vad äckligt det var, men jag har inte ont i halsen idag i alla fall :)

Nä, som sagt. Det får du ingen cred för. Nu hänger det på om jag (jobbarkompisen) får tag i den där Tingelingdräkten jag sökt land och rike runt om för att få tag i. Och hittar HAN den, då ska börja gå i kyrkan och sluta svära. Eller ja.

Den är slut här i stan i båda BR leksaker butikerna, den var slut i västerås. Den är slut i hela FEM olika BR butiker i stockholm. Nu hänger det på Örebroarna. ;)

Den vore bara så perfekt att ge min lilla Tingeling här hemma. Filmerna går varma, lekarna är hela tiden att hon är Tingeling och jag antingen "Bloss" (en eldfluga) eller "Tristan"(kompis). Alla hennes gosedjur heter Bloss.

Upp till bevis nu Tomten. Finns Du, eller finns Du inte?


onsdag 16 december 2009

Kära tomten..

Jag önskar inte mycket. Inga dyra tv-spel, inga diamantringar under granen (men skulle det ligga en där, skulle det ju inte göra nåt.. ) jag önskar mig inte ens en spikmatta!

Det enda jag önskar mig är att inte ha ont.. jag är så less på att ha ont någonstans i kroppen, precis hela tiden.

Kan Du fixa det tro?

Det, och att det finns en Tingelingdräkt kvar i strl 104 åt "mig" idag.

Då skulle min jullycka vara gjord.

Tack på förhand.


tisdag 15 december 2009

Snön faller..

Peter Jöbacks sjunger smäktande julsånger, cider och nyrakade ben. Ögonskuggor och läppglans. Målade tånaglar och nylonstrumpor. "Den lilla svarta" och finaste smyckena.

Ikväll blir det julbord med jobbet.

måndag 14 december 2009

Pop-pop-pop-i-pop-pop

Jag och J ska gå på bio! Inte ikväll, inte imorgon, säkert inte den här veckan, men snart! Vi funderar som mest på vad vi vill se för något. "Avatar" ligger väl rätt bra till just nu.

Men för att vara ärlig så är jag mest ute efter popcornen!



I dagens Metro hälsa kunde jag dock läsa att en stor "biopopcorn" med smör innehåller 1500 kcal och 116g fett! Om man dessutom lägger till en stor cola så är man vips uppe i lika många kalorier som en "medelstor" kvinna ska äta på en hel dag..

Men det får det faaan vara värt!

Vilken var senaste filmen Du såg på bio? Och var den värd det?




söndag 13 december 2009

Jahopp..

Halleluja! Jag är äntligen frisk! Eller ja. Hostar och snorar fortfarande, men i jämförels är jag frisk!

Sitter nu och försöker hitta något Lucia-firande här i stan, tänkte att Alicia skulle få se vad det är jag pratade om imorse. Hon ville också ha ljus i håret. sötnöt :)

Nä, jag har inget roligt att blogga om.. bbl.



onsdag 9 december 2009

Trots 2

Jag: Hörru du fröken.. jag tror du får hjälpa mig att röja upp här lite.
Alicia: *Konstpaus* Nej. Jag tror inte det.


tisdag 8 december 2009

Var inte så optimistisk - ljuset i tunneln kan vara ett tåg..

Ja, så känns det ibland.

Var ju (fyll)sjuk en söndag en månad vilket resulterade i lite sämre lön än vanligt nästkommande lön. Denna lön kände jag "åh vad kul, vi ska baka pepparkakor och lussekatter och köpa ny gran och jag ska köpa massa fina julklappar" (den här julen ska tösabiten vara hemma med mig) Vad händer då? Jo.

Tandläkaren.

Drog ut en tand. 1000 spänn tjoff! Och jag vet att man ska ha en buffert så man ska klara såna utgifter, men jag hinner ju aldrig ikapp!!

Tänkte: jaja. Det är som det är. Gran har jag, om än en skabbig jävel som överlevt alldeles för många jular för sitt eget bästa. (17 för att vara exakt!) och julen är ju faktiskt inte bara om julklappar! (hahahahaha.. jag önskar i alla fall att jag tänkte så, istället tänker jag: *gråta*)I januari kan jag börja leva igen!

Vad händer? Jo.

Sjuk i 1 vecka, sitter och väntar på att få komma in och få intyg för en vecka till.

Livet känns jävligt muntert just nu måste jag erkänna!

måndag 7 december 2009

Trots..

Jag: Men lyssnar du på mig?!?! *börjar bli smått hysterisk*
Alicia: jag tappat mina öron
Jag: Har du tappat dina öron? Jaha. Var har du tappat dem då?
Alicia: *tyst och funderar ett tag* i toaletten!

Sorg.

Igår var en sorgens dag.

Jag fick då veta att J redan klätt julgranen.

Jag vet inte hur vi ska kunna fortsätta efter det här.


;p

söndag 6 december 2009

Fredagsfräckt två dagar sent!

hahahahaha!!!! Underbar!!




Inte lätt att vara liten..

För någon vecka sen var jag och skruttan ute och gick. Rätt vad det var utbrast hon "spöke!" och gömde sig bakom vagnen.

"nej, men Alicia, gå inte där, det blir så svårt att köra då. Det är inga spöken här"Hon smög fram för att sen kasta sig in bakom vagnen igen. *snubbel*
"Jo, jag SER spöke! Spöke!"

Då höjde jag blicken och vad fick jag se. Jo en afrikansk kvinna kom gående mot oss, med en stor fladdrande kjol.. och hijab. En lång fladdrande hijab. (iallafall tror jag att det fortfarande heter så när det ser ut så?) Så hela kvinnan HADE formen av ett typiskt spöke, om jag såg henne ur en 2½ årings perspektiv.

Skruttan.

"Men NEJ! Det där är ju en tjej.. i klänning. (tänker frenetiskt, Hoppas hon inte hörde! Och hon börjar närma sig, jag måste få Alicia att tänka på annat och inte utbrista i detta ord när kvinnan kan höra!")

"Hon har bara en sån klänning på sig, hon tycker att hon är jättefin!"

Jag vet inte om jag lyckades. Jag vet inte om kvinnan hörde. Jag hoppas innerligt att hon inte gjorde det!

Jag hoppas att jag nästa gång ska kunna förklara bättre.


lördag 5 december 2009

Efter städning också såklart!

Fick en förfrågan om att slänga in en bild på hur det ser ut nu, efter städning.. såå.. here it goes!





Så var det lördag då :)

Idag har det varit fullt ös här hemma.

Mamma och pappa kom förbi redan vid 11 och tog ett nappa tag med hemmet mitt. Skönt på ett sätt att nu kunna sitta i ett rent och städat hem, men samtidigt var det lite jobbigt. Jag är snart 30 år och har barn men jag kände mig som 12 igen. Men när jag påpekade det för mamma sa hon bara att de ville göra det här för mig eftersom jag är så sjuk. Sen åkte de och handlade åt mig och fyllde upp kylskåpet för det har jag ju inte orkat med/haft tid med alls sista veckan.

Sen avslutade de sin vistelse med att vi åt mat tillsammans. Gissa om det var gott att få i sig riktig mat! Mammas dessutom. Ingenting går ju upp mot mammas mat!

Nu känns det riktigt skönt att ligga i ett städat (undanröjt) vardagsrum.


Så här såg det ut i onsdagsmorse då Als pappa hämtade henne. Så kan det bli när mamma inte har någon röst att säga till med, samt bara ligger där på soffan och är tråkig!

Ikväll blir det lite chips och lite Polly framför dumburken. Det är ju faktiskt lördag. Kanske blir det lite glögg med. Som sagt. Det är ju faktiskt lördag!

Vad ska ni hitta på?


fredag 4 december 2009

Mer musik

Ja vi fortsätter väl på samma tema. Det är Al's faster som fått in mig på att verkligen uppskatta arabisk musik.Hoppas hon för över det till Alicia med.

Här är det väldigt mycket hjärta och smärta..



En lite mer lättsam sång (ingen aning om vad hon sjunger om, men i videon som jag såg första gången var det barn och feer och lite sånt.:) )



Ibland blir jag rädd för mig själv..

Jag vet inte om det är att jag levt på soppa och honungsvatten de senaste dagarna. Eller det faktum att jag gjorde en liten "coctail" på Ipren och Alvedonbrus för någon timme sen.. eller kanske en kombo av de båda. Men jag har i alla fall fått den här låten på huvudet..






Var det någon som sa feberyra?

Hahaha!

Har börjat följa en otroligt välskriven och rolig blogg de sista dagarna. Nu ska hon och hennes familj flytta och hon har lite "bekymmer". Mer om det hittar ni om ni klickar här.

Kan inte låta bli att skratta. Påminner mig om ett inlägg jag gjorde för hundra år sedan, om att jag hatar att komprimissa. Handlade om min vilja att ha en Buddha-staty och exets ovilja att ha en sådan. Bah!

"Kompromissa:

Jag hatar ordet "kompromissa". Jag är less på att kompromissa här hemma om småsaker. "ska vi ställa lampan här eller här?" "ska vi sätta upp tavlan där eller där?" "ska vi köpa en sån här och ha där?" wtf. Låt mig bara få inreda. Det blir ju alltid bra! eller ja nästan. Men vem är det som läser inredningstidningar? Vem av oss är det som får uppslag av inredningsprogram på tv? Ja inte är det sambon i alla fall.

i och för sig frågar jag först och gör sen ändå hur jag tycker det blir snyggast, men tänk vad energi och irriation det skulle spara om vi bara hoppade över fråge-momentet! För det slutar ändå med orden "det där blev ju jättebra!" mm. Jag vet.

Just nu handlar det hela om att jag vill ha en "liten" sittande Buddha på en hylla i vardagsrummet. Men se det går icke att få igenom. Envisa karl! Det skulle ju vara så snyggt därinne."

Mja. Låt oss säga så här. Man ska vara försiktig med vad man önskar sig och nu så här 1½ år senare kan jag skita blankt i ordet kompomissa. Och behöver jag säga att jag har en Buddha i varje rum? Nästan.


Tebax!

Hemma igen då. Virus. Inget att göra åt. Drick mycket, drick varmt, ät Bafucin och ta hand om dig. Jo tack du. Smet förbi ICA på vägen hem och köpte mig en påse bilar. Det börjar väl också på B va?

Så när jag kom hem, innan jag hann sätta mig och komma på hur mycket jag egentligen tycker synd om mig själv just nu, så diskade jag upp lite. Sen tog jag på mig morgonrocken igen och myste ner mig i soffan med datorn och en kopp soppa.

Nu ska jag vila lite, zappa lite, eventuellt titta på Revolutionary Road, med Kate Winslet och Leo Di caprio. Bättre sent än aldrig kanske.

Har du sett den?


VC nästa!


Natten var överjävlig rent ut sagt! Mardrömmar varvat med att vakna av att jag inte kan svälja. Huga.

Om 30 min ska jag vara på Vårdcentralen. Kanske ska ta tag i mig själv och klä på mig åtminstone? Visserligen bor jag nära och har redan varit där en gång den här veckan, men det känns lite för tidigt än att börja springa där i morgonrock kanske.

Tvätta av mig lite kanske också. Febersvettningar luktar inte tårta. Eller ja. Kanske som en tårta som fått stå lite för länge.

Nu off.


Got onion-rings?



torsdag 3 december 2009

Jag borde.

gå och lägga mig. Och hoppas på en friskare dag imorgon. Varken honungsvatten eller Strepsils hjälper just nu. Sätter mitt hopp till ett glas alvedon.




Så kan det gå!

Förra inlägget ser lite knas ut, men det är för att jag hoppar lite bland layouter för tillfället :) Och så blir det knas ibland när man lägger till bilder här på blogspot. Är det fler som märkt av det?


Ok ibland, men inte ibland? Eller?

Madonna på Ztv nu. Fick mig att börja fundera på det här nya "häftiga" uttrycket: Cougar. En cougar är en äldre, framgångsrik, sexig kvinna som förlustar sig med yngre män. Väldigt mycket yngre män. Madonna är ju ett ypperligt exempel på en Cougar med 29 års skillnad mellan sig och sin pojkvän Jesus Luz. Sharon Stone, 51 lägrar 24 år gamla Chase Dreyfous. Och världen hejjar på. "you go girl!" skriver en kändisreporter på kändisskvallersajten "Stupid celebrities gossip" ang den sistnämndas romans.











You. go. girl? Vad ska vi ropa efter Terry Jones, 67, som fått barn med sin Anna 26, eller när Hugh Hefner berättar att han nästan storknade för att han satte en "geisha-kula" i halsen under en trevlig stund med en av sina flickvänner (2x19 år och en 35). Jag skulle vilja säga. Fy fan vad äckligt! Men nej. Ska vi acceptera det åt ena hållet, ska det väl vara lika åt andra. Så jag säger YOU GO MAN! eller.







Nej. Vänta nu. Nej. Inte. Äckligt är vad det är. Terry Jones är lika gammal som min pappa nästan, och jag är nästan lika ung som hans fru. Är det okej? Att få barn med någon som skulle kunna vara ens barn?


I senaste Amelia smilar "ensamma mamman" Helena in i kameran vid rubriken "Hur gör du för att fånga yngre män?" Ni som inte följt serien kanske ändå inte missat (Aftonbladet och Se och hör, same shit, different name) att hon nu är förlovad med 12 år yngre Oscar. (37 vs 22) Japp, jag tar med henne här bara för rubrikens skull, Hon platsar inte alls som "Cougar"för cougartrenden har inget med kärlek att göra, utan nyckelordet är "framgångsrik". Kärlek kan se ut på olika sätt och visst kan dessa kvinnor och män vara kära i sina väldigt yngre partners, men skulle det varit tvärtom hade man väl knappast fått sett en leende karl med frågan "hur gör du för att fånga yngre kvinnor"? på framsidan av en stor tidning?



"Så har ju män gjort i alla tider", "Ingen bryr sig ju om att karlarna gör så?" ja. Men är det okej bara för det? Gubbslem vet vi ju redan vad det är, men vill vi verkligen bli så jämställda att vi måste jaga "smått" nu också. Måste vi bli Gumslem nu också, bara för att vi kan?



Madonnas svar på varför hon dejtar yngre män är "-Män i min ålder är gifta, skilda, buttra, tjocka och börjar bli skalliga" enligt The Sun. Sätt nu den meningen i en medelåldersman mun. Fortfarande okej?



Eller är det bara här vi verkligen kan bli jämställda?





Så är läget just nu.

Ztv i bakgrunden, äppeljuice, Strepsils och Ipren. Mobil, fjärrkontroll, honung, tekopp. Dator.
Ont i huvudet, ont ihalsen. Trött, trött, trött. Sa jag ont i huvudet förresten? Menade Förjävla ont i huvudet..



tisdag 1 december 2009

I skrivande stund..


Innan jag går och lägger mig, vill jag bara visa detta. Jag tror det är rekord! Tänk att så många har ramlat in här, hos lilla mig. (och bara en har skrivit en kommentar. ;P På ett inlägg jag dessutom tog bort! Sorry Smilla, men jag är glad att du gillade det! )



Fan också!

Jahopp. Så var det min tur nu då. Först var det J som däckade, sen Al och nu.. tadaa. Moi. Känt ett tryck över halsen och har pratat med väldigt skrovlig röst hela dagen, och nu på kvällen sa det bara Pang! Så kom febern över mig och halsen gör så ont att det t om gör ont att tänka på att prata! Det ni! Tyck lite synd om mig.. snälla?

Som tur var så somnade Al rätt fort, så jag smet upp och letade rätt på en Ipren (jag har gått runt på såna snart i 14 dagar, jag veet, max är 5, men vad göra då?) och så gjorde jag mig en stor kopp te. Vaniljte. Top of the line. Honung hade varit bättre men vad göra?

Imorgon ska skruttan till far sin. Jag ringde ikväll och sjukade mig själv från jobbet.. "nu är det min tur" sa jag. "Du är klen" sa chefen. Tur vi känner varandra privat. :)

Trist dock att "avsluta" de här 3 enormt påfrestande veckorna med att vi båda blev sjuka. Hoppas jag är så pass pigg imorgon att jag i allafall kan komma upp och säga hej då.

Nåväl. Slösurfa lite. Dricka upp teet. Hitta någon halstablett. Försöka sova. Så ser resten av min kväll ut.

Har Du klarat dig från att bli sjuk än så länge den här hösten?


God morgon!

God morgon folket!

Så var det dags för en ny VAB-dag. Sitter framför bolibompa och äter lite frukost. Idag mår tösen lite bättre verkar det som, så idag kan vi nog t om ta oss ut till lekparken en stund.

Jag har hittat ena delen till kamerasladden!! Tjohooo!