söndag 28 februari 2010

Ett långt och fullkomligt ointressant (?) inlägg :)

SJ anser tydligen att man inte ska få åka till Västerås från Eskilstuna på en söndagmorgon, utan har därför satt in första tåget klockan två. Det sätter ju lite käppar i hjulen för oss som inte har körkort, men som faktiskt jobbar söndagmornar och som är beroende av tåget.

Detta gjorde alltså att jag fick åka till jobbet idag med min arbetskamrat som börjar ännu tidigare än mig, (8:30 istället för 10:30). *gäsp* Blev hämtad kl 8 och sitter nu bara av en massa dötid fram tills det är dags för mig att göra entré.

2 knäckemackor med salami, en kopp te och en apelsin, en kopp kaffe och 2 (ja ok då.. 4) ballerina kladdkaka senare, masade jag mig in till kontoret för att skriva detta oerhört ointressanta inlägg.

[föreställ dig en bild på detta här]

Igår var det schlager ju! Alla låtar är ju bra, men ingen av dem hör hemma i en schlager anser jag! Sen är jag ju inte 100% intresserad, utan det är mest något att samlas framför. något annat än en film. Och musik är ju alltid musik.

För att fortsätta på ämnet "vad min karl gör för mig", kan jag ju skriva att igår när jag kom hem hade han gjort så fint med ost och kex, cider, vindruvor och päron. I förrgår, fredags alltså, bjöd han mig på restaurang, bara för att. 3 rätters middag med tillhörande flaska rött vin, satt inte helt fel kan jag ju lova!

Dessutom har jag lagt in om semester i april, då han och jag ska ta oss till hufvudstaden, för att bo på hotell och äta sushi. (mja, det lär väl bli jag och hans bror som står för sushiätandet, men middag i trevligt sällskap är alltid middag i trevligt sällskap!)

Sa jag att det var stiltje i mitt liv? Jag måste äta mer socker! (nej fan, imorgon är det operation kolhydratsdumpning som startar! Men den här gången har jag någon som kan hjälpa till att puscha mig! Om inte annat är broderns nedgång på 28 kg (!!!) en rejäl sporre kan jag lova!)


(och ja.. om du undrar.. jag gillar paranteser! :P)

lördag 27 februari 2010

Jag säger bara

Ballerina Kladdkaka med ett stort glas iskall mjölk. Ja tack!


Det säger jag och så säger jag sorry för dålig uppdatering härinne. Men det är stiltje i mitt liv just nu.


måndag 22 februari 2010

min duktiga karl!

nä det blev inget kaffe jag möttes av när jag kom till J, utan möttes i dörren av doften av nybakat bröd. och så middag på det.

jag säger det funkar!

Det värsta när han gör så här är dock att min kvinnlighet får sig en törn.

jag: "mm vad gott brödet var!"
j: "ja fråga mig inte vad det är, jag slängde ihop lite jag hade hemma bara"

eh, just det ja. detta sagt till kvinnan som inte kan göra någonting utan recept. och då överdriver jag inte ens.

men som sagt, gott var det!

:)

Måndag :)

Kom till tågstation i morse och såklart var alla tåg inställda. Men jag har haft en riktigt bra dag ändå!

Nu ska jag gå och köpa lite mjölk och sen hem till J och bjuda mig själv på lite kaffe!



Så enkel att t om jag fattar hur den funkar! och gott blir det :)
Bildkälla.


lördag 20 februari 2010

Tidsfördriv..


Nu ikväll satt Al och syrrans dotter och ritade, jag kunde inte låta bli utan snodde ett papper och en penna jag med.

Har inte ritat ordentligt sen jag gick i skolan men så här blev resultatet i alla fall:




Kalas och schlager..

Idag har det varit kalasmiddag hemma hos far min. Mycket mat.. påminn mig att jag inte behöver äta igen.. efter att jag ätit upp de här chipsen..

Annars har det bara snöat hela dagen.

Och vad gäller schlagern, så var väl kvällens enda behållning att Alicia stod i soffan och höll i en osynlig mic och sjöng med Alcazar. :D Men annars litar jag inte på hennes omdöme då hon tyckte bäst om Yeba eller vad den hette..

Nu ska jag hålla tummarna för Alcazar och Crucified Barbara, sen natta barn..

Ciao!


mitt i natten tankar

det jag vill allra helst just nu med Al är att hon ska lära sig att hon kan somna utan mig, samt att hon kan sova i egen säng..

men de kvällar hon gör det sen, då är det väldigt ensamt att krypa ner i sängen. så jag lägger mig så nära hennes säng jag bara kan och bara lyssnar på hur hon andas och fylls av stolthet att just hon, denna envisa, viljestarka, roliga, empatiska och glada tjej kom och förgyllde just mitt liv.

hon är min största skatt.

jag älskar dig, alicia!

fredag 19 februari 2010

Förövrigt..

Ja, jag vet att jag tjatar om det, men det tog hårt! JA jag är i en 30-års kris! So sue me!

*harklar mig*

Jo, som sagt.. förövrigt.. är det inte bara mitt barn som kallar mig tant numer.. Häromdagen kom det fram en (liten) tjej i kassan:

"hej tanten!"

Ridå.




Nästa som kallar mig tant ska jag slå med käppen och kasta löständerna efter!


Så vad gör man när man tröttnat på snön?

Ja, jag vet inte vad du gör, men jag går i alla fall in på Ving.se och drömmer mig bort.

Och som jag kan drömma! Check this out!




Fredagar som denna

när jag är hemma och vabbar och Al är i mellantingets land, dvs trött men vill inte sova, vill leka men orkar egentligen inte osv. då jag sitter själv vid matbordet för Al inte har ro att sitta kvar, ja då känner jag mig så jävla ensam!

Det är fredag, och här sitter jag och lyssnar på Jackie Ferm på något tråkigt humorprogram på p3 och sippar på ett halvt halvt glas vin (japp så mkt unnar jag mig), med telefonen som sällskap..

patetiskt va?

Det är inte så att jag vill vara en mini-Hitler och tvinga Al att sitta med mig, men det skulle vara så skönt med ett sällskap liksom..

Fast det som är ännu mer patetiskt är kanske att jag är fyllefilosofisk efter, som sagt, ett halvt halvt halvt glas vin.. ;p

Helt sjuukt!

Den senaste veckan har jag varit med om något helt sjuukt! Jag har haft ett liv IRL!! Jag vet! Helt galet! ;P

Nu är vi dock tillbaka i de gamla gängorna där vi är sjuka och hemma för VAB. Jaja. Jag fick jobba ungefär en vecka i sträck i alla fall!

torsdag 11 februari 2010

Det viktiga först!

Pratade just med Alicia över telefon.

Alicia: först du jobbar, sen hämta du mig!
Jag: Ja, jag ska jobba flera dagar först, på måndag hämtar jag dig. Imorgon är det fredag, sen lördag, sen söndag. SEN hämtar jag dig.
Alicia: Nej.
Jag: nähä?
Alicia: Först det är fredag, sen det är lööda, då jag äta godis!

Just det ja. Det viktiga först. Icke att förglömma..

Jag fick ett brev. Ett riktigt brev med frimärke på!


av min kära vän Anna. Så nu har jag och älsklingen bokat platser till "the wolfman" imorgon. :)


onsdag 10 februari 2010

Jag tycker om

att prata med trevligt folk på morgonen! Som löser mina problem med ett leende på läpparna. och hör och häpna, men jag pratar om försäkringskassan!

Nu har jag i of inga större problem, så de kanske också i sin tur är glada att prata med någon som inte har svårare problem än "hur fyller jag i vård av barn när jag jobbar helg egentligen?"

Men som sagt. Kundtjänstfolk där man kan höra att de har ett leende på läpparna - me like. Kundtjänstfolk där man hör att man ringer precis innan de ska på rast - me not like very much.


tisdag 9 februari 2010

Tan.. tandbors.. vänta jag har det på tungan!

På min omröstningarnas favoritsida, familjeliv.se, hittade jag just denna omröstning..
Jag vet inte jag..


Resultatet skrämde mig dock faktiskt lite. Jag hoppas det är troll som suttit.




Min älskling.

Min stora älskling då, den lilla, (fast min största) är hos sin far denna vecka, har tagit hand om mig hela dagen idag. Det är alltså först nu jag börjar känna mig som människa igen.

Jag vet inte om det har att göra med att han nyss lade en liiten, liten dator i mitt knä och sa "varsågod, jag har fixat mitt trådlösa internet" som gjorde det, eller det faktum att sen jag kom tillbaka hem från jobbet har jag sovit tills ovannämna hände, förutom 2 timmar då vi pratade politik.

Konstigt nog var det enda gången på hela dagen magen inte vände på sig. Borde ju varit tvärtom kan man tycka..

Nu halvisitter jag i sängen, sippar jag på lite saftsoppa, (med hinken beredd bredvid mig.. såklart) och surfar "på riktigt"!

Min älskade blogg och facebook, som jag saknat er.

Förövrigt såg jag filmen 2012 igår, jag tror inte jag bölat så mycket till en film på väldigt länge. När den så var slut, så ville jag bara lägga mig nära Al och snusa på hennes hår och höra hennes andetag och den där lilla irriterade sucken hon gör, för att jag kommer in och stör.

Men det kunde jag inte. Så då bölade jag lite till.

Och om jag inte hade mått illa av bli upprörd så hade jag bölat lite nu med, men mer för att det är så jävla synd om mig.

Fast det är det ju egentligen inte. För jag har min stora älskling här som vispar coca-cola och sitter vid fotändan på sängen och klappar på mig.

sötnöt.

blärk

så där ja. då var det min tur då.

bbl..

måndag 8 februari 2010

Mobilpanik!

Idag vid lunch gav min mobiltelefon plötsligt bara upp!

Hur ska jag nu veta att ingen ringer mig idag heller?!


söndag 7 februari 2010

lördag 6 februari 2010

Kafferadar?

Mitt barn, och många barn med henne, verkar ha en inbyggd "nu-ska-mamma-dricka-te-eller-kaffe-radar" direkt från födseln.

Även om de sover nog så hårt, så visst F*n vaknar de bara man tänker "nu sätter jag mig en stund och bara tar det lugnt.. för mig själv"

Visst är det väl konstigt? Blir det liksom störningar i energierna runt omkring eller vad är det som gör det? Balansen rubbas -*ping* de vaknar.

Så döm om min förvåning att jag nu sitter vid köksbordet, med en kopp kaffe och en kanelbulle, bloggar och kollar Facebook. Visserligen med ett oroligt blickande ut genom fönstret för att tösen faktiskt sover middag i sin vagn.
"nu vaknade hon nog! nähä.. men nu! nähä.. men NU då!"

För jag ger mig den på att den sekund jag verkligen slappnar av kommer jag se hennes huvud sticka upp ur vagnens varma vrå och jag måste kila ut och hämta henne..




Barn - röda pilar. Mamma med kaffekopp -gul pil.
"barn 1 till barn 2 - mamman rör sig mot en kaffekopp. Jag repeterar Mamman.Rör.Sig.MOT.En.Kaffekopp"


Uppdatering: hann inte ens göra klart denna enkla bild förrän jag hörde hennes stämma utanför. Jag hann inte ens publiciera detta inlägg!!

Jag: en dubbelmoralens väktare!

Al hittade just skålen med chips jag satt och mumsade på igår efter att hon somnat. (jag vet, det blev över!Helt craazy!)

Al: Mamma.. idag de ä lööödag..
Jag: M-hm?
Al: Äta chips? Goodiiis?
Jag: Inte nu vännen, vi ska äta frukost först.

Alicia traskar iväg, "nöjd" med svaret. Jag dyker ner i skålen och äter upp chokladen som också låg där..

Erhm.


fredag 5 februari 2010

En kaffe latte och ett stycke magsjukt barn..

kunde kanske bett om något bättre till kaffet men hey! Varför vara som alla andra?

Eller ja, magsjuka ÄR ju precis det alla andra har för tillfället..

Suck. Att jag aldrig får vara orginell!



Japp, det hade onekligen varit roligare med en sån här

torsdag 4 februari 2010

Skräck!

Som jag skrev igår, har jag haft några nätter med mardrömmar. Jag har drömt om larver som kryper i taket och på min nacke, jag har drömt att jag har blivit jagad. Den här natten var inget undantag.Förutom att den här natten nog var den värsta.

Det var så otäckt att jag knappt vågar skriva om det.. men here it goes.

Jag drömde.. att jag.. sökte jobb på Coop!




onsdag 3 februari 2010

snöstorm ute

och jag försöker röja upp och städa inne, inför kalaset imorgon.. granen borde väl i alla fall vara nerplockad hade jag tänkt.. erhm..

Trött, trött, trött. 2 nätter i rad har jag drömt mardrömmar och varit hälften sovandes och hälften vaken. Jobbigt. Så jag kan ju ärligt medge att jag inte är direkt sugen på att städa. Är hemma från jobbet för att jag är sjuk dessutom så jag vill helst bara lägga mig och vila, men det får bli senare. Pappa är underbar och hämtar Al från dagis i alla fall, var helt slut efter att jag lämnat henne idag, trots att jag idag mår mycket bättre än igår, så att slippa gå i snöstormen är guld värt!

Imorgon är vi dock lediga jag och skruttan, så då kan vi sova bäst vi vill, och baka lite.. om någon vågar komma vill säga ;)

jaja. Försöka ta itu med det sista nu. Hänga tvätt om inte annat så jag har något att ha på mig imorgon.

Tjing!

tisdag 2 februari 2010




Hurra hurra för mig ida´!


Japp.

Idag blir jag ett år närmare 30. Haft en superskön födelsedag hittills, förutom att jag är sjuk och hemma från jobbet. Fick present på morgonen av J, en parfym jag fullkomligt älskar och som passar mig så bra. Och när vi skulle äta frukost så spontansjöng Alicia "ja må du leva" för mig samtidigt som hon gjorde en egengjord dans och avslutade det hela med "GRATTIS mamma!"

Mitt älskade hjärtegryn!

Nu ska jag snart gå och hämta henne på dagis, sen ska vi nog baka något gott och laga någon god middag till kvällen. Även om jag inte firar så mycket idag, så är jag ändå sugen på något annat än falukorv och makaroner :)



måndag 1 februari 2010

Har vi inte sett det här förut, Bingo?

Allas vår flickfotograf Bingo Rimér har gått från just det, flickfotograf alltså, till musikvideopoducent.

Bandet han gjort videon för heter "Royal republic" men jag säger bara.. är inte videon otroligt lik U2's Numb? En rip off rakt av, snarare.

Nu har jag bara en länk till royal republic, men kolla på den genom att klicka här och kolla sen på detta youtube klipp, och säg sen om ni inte delar min åsikt att en musikvideo ska vara något nytt, jag vill i alla fall inte börja tänka på ett annat band när jag ser en video om det inte är en cover på en låt.