tisdag 15 februari 2011

Vem bloggar du för?


Fick frågan igår, börjar nämligen tycka att det är lite.. lite tråkigt att det inte poppar upp mer kommentarer här. Häromdagen hade jag 43 besökare. 2 kommentarer.

Och jag började fundera: vem bloggar jag för egentligen? För mig själv? Javisst.. men det vore kul med lite mer feedback liksom.


Vad tycker du? Vad vill du läsa om? Vad ska jag skriva mer om? Och framför allt: vem bloggar DU för?

7 kommentarer:

Smilla sa...

Det är få som kommenterar överlag. Kanske av tidsbrist, ibland är jag inte inloggad och då struntar jag i att kommentera.

Det är bra med like, unlike knappar på det sätt du har nedan. Jag har inte lyckats lägga in sådana i min blogg än.

Jag bloggar mycket för min egen skull, det rensar tankarna och jag ser ju att åtminstone trettio till läser mina funderingar varje dag. Kanske hjälper jag någon med något genom att skapa igenkänning eller ge en tankeställare.

Jag gillar din blogg och skulle gilla fler inlägg :) Kanske med en mobilapp som gör det enkelt :D

zill sa...

Jag bloggar mest för min skull, men också för de vänner jag har runt om i landet som jag inte träffar så himla ofta (jag följer deras bloggar). Jag ser inte heller så himla mycket kommentarer på min blogg, och det känns tråkigt, men men, jag ser hellre relevanta kommentarer än spam..
Jag kommenterar oftast på Lady dahmers blogg för hennes inlägg är ofta fyllda med åsikter och det triggar kommentarsådran :P.

Jag vill se mer bilder, helt aprtopå :).

Blåbärsbarn sa...

Jag gillar din blogg för den handlar om dig, det som faller dig in att skriva om. Skriv inte om saker för att andra tycker du ska skriva utan skriv om sådant du själv känner för. Då blir det en mer äkta och genuin blogg och sådana är roligare att följa.

Själv bloggar jag för mig, ja mig då och mig igen. Alltid roligt att folk läser och hos mig är det också ytterst sällan kommentarer men jag ser ju att folk läser och det känns kul.
Eller få nog erkänna att jag bloggar lite för andra också fast mest för sådana som känner mig men som inte träffas så ofta

Pauline sa...

Jag vill läsa mer. Punkt. :P

dahl sa...

Jag bloggar inte längre, men när jag gjorde det aktivt var det för att få lufta saker jag tänkt på under dagen som en dagbok typ.

Efter ett tag fanns inte tiden och det rann ut i sanden.

Jag gillar din blogg och har följt den ett tag.

Är det verkligen sant att man bloggar för sig själv? Varför väljer man nätet för sina tankar och inte dagbok, skissblock eller dylikt? Kan man verkligen INTE ha för avsikt att få feedback frågar jag mig.

Smilla sa...

Enbart för sig själv tror jag inte att man bloggar öppet, det är i så fall med lösenordsskydd för att bloggverktygen är bra.

Feedback och kommenterer gör det mer levande och meningsfullt. Jag skriver för mig själv men samtidigt är det lättare att få fram orden när man skriver för andra, man behöver tänka igenom sina formuleringar mer vilket gör det lättare att själv förstå sin text (och i förlängningen att förstå sig själv).

När man bloggat i sex år har man en skattkista fylld av minnen som är ovärderlig (kan man spara ner?). Möjligheten att gå tillbaka och se sin egen utveckling är helt fantastisk. Så visst bloggar jag för mig, men inte bara. Bloggen har gett mig flera vänner och låtit mig ta del av deras värld genom deras bloggar.

Gin/Ginny sa...

Ja, kanske är det så att det är dåligt med kommentarer överlag. (jag vet ju att jag själv kan vara dålig på det.. men ibland kan jag bara lämna ett tassavtryck i en ny blogg.. men sällan man ser nya ansikten själv)

Jag har tagit åt mig av vad ni vill se mer. Ska kolla upp om jag kanske ska byta blogg igen till blogg.se då jag kan sms:a in inlägg dit. Och ja. bilder ja.. ska bli bättre på det med.. lite sugen på att göra ett en bild i timmen inlägg, vad tror ni?