torsdag 3 december 2009

Ok ibland, men inte ibland? Eller?

Madonna på Ztv nu. Fick mig att börja fundera på det här nya "häftiga" uttrycket: Cougar. En cougar är en äldre, framgångsrik, sexig kvinna som förlustar sig med yngre män. Väldigt mycket yngre män. Madonna är ju ett ypperligt exempel på en Cougar med 29 års skillnad mellan sig och sin pojkvän Jesus Luz. Sharon Stone, 51 lägrar 24 år gamla Chase Dreyfous. Och världen hejjar på. "you go girl!" skriver en kändisreporter på kändisskvallersajten "Stupid celebrities gossip" ang den sistnämndas romans.











You. go. girl? Vad ska vi ropa efter Terry Jones, 67, som fått barn med sin Anna 26, eller när Hugh Hefner berättar att han nästan storknade för att han satte en "geisha-kula" i halsen under en trevlig stund med en av sina flickvänner (2x19 år och en 35). Jag skulle vilja säga. Fy fan vad äckligt! Men nej. Ska vi acceptera det åt ena hållet, ska det väl vara lika åt andra. Så jag säger YOU GO MAN! eller.







Nej. Vänta nu. Nej. Inte. Äckligt är vad det är. Terry Jones är lika gammal som min pappa nästan, och jag är nästan lika ung som hans fru. Är det okej? Att få barn med någon som skulle kunna vara ens barn?


I senaste Amelia smilar "ensamma mamman" Helena in i kameran vid rubriken "Hur gör du för att fånga yngre män?" Ni som inte följt serien kanske ändå inte missat (Aftonbladet och Se och hör, same shit, different name) att hon nu är förlovad med 12 år yngre Oscar. (37 vs 22) Japp, jag tar med henne här bara för rubrikens skull, Hon platsar inte alls som "Cougar"för cougartrenden har inget med kärlek att göra, utan nyckelordet är "framgångsrik". Kärlek kan se ut på olika sätt och visst kan dessa kvinnor och män vara kära i sina väldigt yngre partners, men skulle det varit tvärtom hade man väl knappast fått sett en leende karl med frågan "hur gör du för att fånga yngre kvinnor"? på framsidan av en stor tidning?



"Så har ju män gjort i alla tider", "Ingen bryr sig ju om att karlarna gör så?" ja. Men är det okej bara för det? Gubbslem vet vi ju redan vad det är, men vill vi verkligen bli så jämställda att vi måste jaga "smått" nu också. Måste vi bli Gumslem nu också, bara för att vi kan?



Madonnas svar på varför hon dejtar yngre män är "-Män i min ålder är gifta, skilda, buttra, tjocka och börjar bli skalliga" enligt The Sun. Sätt nu den meningen i en medelåldersman mun. Fortfarande okej?



Eller är det bara här vi verkligen kan bli jämställda?





Inga kommentarer: