torsdag 20 maj 2010

Brun utan sol - tips!

Var noga med att rengöra huden ordentligt innan du börjar. Använd gärna en scrubkräm.Brun-utan-sol färgar det yttersta lagret på huden, så det är viktigt att få bort smuts och döda hudceller.

Torka kroppen ordentligt. Om din hud är fuktig kan resultatet bli flammigt.

Smörj in den hudyta som ska färgas med en vanlig fuktighetskräm. Om man mättar huden med fukt får man en bättre glidyta, och mjukar upp torra partier. Brun-utan-solprodukter absorberas mer på torra fläckar, så var extra noga med t ex knän och armbågar. Ju slätare och jämnare hy, desto bättre resultat. Låt fuktighetskrämen sjunka in ordentligt, i ca 20 minuter.

Välj mellan en färgad eller en ofärgad brun-utan-sol. Den färgade kan vara lättare att använda om man är ovan, eftersom man ser vart man smörjt in. Massera in färgen jämnt över huden. Var extra försiktig med knän, armbågar och anklar eftersom de absorberar mer. Ska du inte färga hela kroppen – använd fuktighetskräm på ”kanterna” för att de inte ska bli så skarpa.

Glöm inte armhålor och baksidan av överarmarna, vrister och yttersidan av händer och fötter. Se till att få ner krämen ordentligt mellan fingrar och tår. Var extra noga när du smörjer in håriga eller grova hudpartier som vid tinningar och ögonbryn, knän, hälar och armbågar. Här kan huden lätt bli fläckig.

Det kan vara svårt att smörja in sig på ryggen – så har du en flickvän som kan hjälpa dig är det en fördel.

Var noga med att låta krämen torka ordentligt innan du tar på dig kläder eller går och lägger dig. Kan vara bra att inte använda dina snyggaste sängkläder första natten.


Tips!

  • Gör gärna en peeling innan du använder brun-utan-solkräm för ett så jämnt resultat som möjligt.
  • Var försiktig när du smörjer in dig vid hårfäste och ögonbryn, hjälp till med en tops.
  • Glöm inte att tvätta händerna efteråt, annars kan du bli brun i handflatorna – vilket inte är så snyggt. Alternativet är att använda plasthandskar.
  • Undvik att tvätta dig med tvål innan du använder brun-utan-sol. Tvål är ofta basiskt och kan därför få fuskbrännan att slå över i orange.

Saxat direkt från Grooming.se byt ut flickvän mot pojkvän om det passar bättre menar jag.. haha!

Btw. I love Google ;)



Inga kommentarer: