måndag 15 september 2008

Sådärja

Då var man nybadad då :) Riktigt skönt var det. Med massa skum! Men jag glömde ljusen i min iver att få ligga däri utan ett barn som står gråtandes utanför dörren och vill in. Och när hon väl får komma in.. står gråtandes bredvid badkaret och vill i. :)

Nu har jag kommit på en idé till Alicias rum. Och det är att tapetsera en fondvägg. I rosa. Hon ska få ett "tjejjigt" rum. Och det kommer bli så fint med den vita växa sängen som hon fått "ärva" av systers barn. Jag har nämligen insett att vi kommerfå bo här ett tag framöver. Och då vill jag göra detta till "vår" lägenhet! Visst, vi bor i en hyresrätt, men det är så mycket man faktist får göra även i en hyresrätt.. okej, inte slå ut väggar och så, men tapetsera och måla får man ju. Och skulle det nu vara så att vi blir tvungna att återställa detta när vi väl flyttar.. so be it.

"Personlig prägel
Du kan sätta personlig prägel på din lägenhet och får på egen bekostnad måla, tapetsera eller göra liknande förändringar. Du behöver inte ha hyresvärdens tillstånd eller ens meddela värden. Det enda kravet är att arbetet måste vara fackmannamässigt utfört, annars kan du bli ersättningsskyldig. Du får däremot inte ändra planlösningen, till exempel ta bort en vägg, eller ändra på fast inredning (diskbänk och skåp). Du får heller inte dela av rum med fastmonterade väggar eller göra valv mellan två rum. Du får inte bygga bastu i lägenheten eller montera köksfläkt till befintligt ventilationssystem. Byter du ut skåpdörrarna i köket är det viktigt att du sparar de gamla. De är hyresvärdens egendom. Du kan inte kräva hyresvärden på ersättning för nedlagt arbete och utlägg om ni inte kommit överens om det."


Källa: hyresgästföreningen

Och nu bor vi här. Och då är det lika bra att göra det bästa av situationen. Håller ni inte med?

Inga kommentarer: