Kycklingfilé på purjolöks och vitvinsbädd
Skiva en purjo och ett paket bacon, låt mjukna i en panna.
Häll över 1 dl vittvin (eller matlagningsvin) och 2 dl grädde och lite svartpeppar. koka upp och häll i en ugnsfast form.
Salta och peppra kyklingfiléerna, Lägg i formen, ha över lite riven ost och ha in i ugnen. 225 grader ca 20 min.
Servera med ris och en grönsallad.
Jag skar kycklingen i tärningar idag, bara för att det ska räcka till en matlåda. Annars brukar jag räkna med en filé per person.
Receptet ovan är för 4 pers.
Och med lite tur blir det lite vin över.. och det blev det här! så.. skål! :)

6 kommentarer:
Oh, det där ska jag ta och prova! =)
Mmmm! MUMS. Jag ska bjuda mina små älsklingar på snabbmakaroner och konsumköttbullar. :-/
KRAM!
Rana
hej . lust att bli min bloggvän?
Kan ju adda varandra på bloglovin , om du vill.
Kram !
Vad gott det låter!
Det lätt gött, det ska jag ta och prova nån dag. Minus riset då. :)
Åh vad gott det lät, det där måste jag prova. :-)
Skicka en kommentar