måndag 16 februari 2009

Tänk va...

Trots att jag är 28 år och själv mamma, så tyckte jag att det var rätt skönt att min mamma ryckte upp mig ikväll och gav mig en knuff att ta tag i situationen.

Nu sa hon i och för sig inte: "städa hela lägenheten, blogga lite och gå sen och lägg dig alldeles för sent". Utan hon sa något mer i stil som: "Gå upp nu då när Alicia sover och plocka i diskmaskinen, och torka av i köket, så kommer du må bättre imorgon när du går upp till ett fint kök att äta frukost i. Sen går du och lägger dig."

Och mammor har ju (nästan) alltid rätt. Jag känner redan en inre frid, att det kommer flyta på mycket bättre imorgon.

1. Jag har röjt hela köket, så det kommer kännas väldigt bra att göra frukost där imorgon.

2. Jag har tagit fram kläder åt Alicia så jag slipper leta mig fördärvad 5 minuter innan vi måste gå efter de där sabla strumporna som alltid har en tendens att bara försvinna.. för att inte tala om vantarna. Eller Alicias stövlar! Nu står och ligger de så prydligt vid hennes vagn att det där bråket vi alltid har på mornarna, för att jag är stressad, i alla fall för tillfället känns väldigt långt borta.

3. Jag har röjt undan alla Alicias leksaker, in på hennes rum (och sen snabbt som attan stängt dörren! Jag ska ta itu med hennes rum imorgon!) så jag inte behöver kliva på 17 miljoner klossar eller snubbla på den där dockvagnen, som av någon anledning alltid hamnar precis utan för sovrumsdörren, när jag sömndrucken kommer gå upp imorgon.. för att göra frukost i vårt fina kök! ;P

Nu ska jag dock ta åt mig av hennes råd att sova lite med. Och så ska jag tänka på 2 nya ordspråk jag nog ska ta till mig och ha som mantra:

"Att städa när man har barn är som att skotta snö i snöstorm"

och

"Finns det kladdkaka finns det hopp!"


1 kommentar:

Västgötskan sa...

Att städa när man har barn är som att skotta snö i snöstorm.

Så sant som det var sagt!!! :-)