tisdag 29 april 2008

Morgonstund..

"morgonstund har guld i mun" brukar man ju säga. Jag vet inte det ja, men jag har fått lite gjort i alla fall. Bara såna där saker man skjuter framför sig annars.

*Diskat en maskin
*Tvättat en maskin
*Anmält konto till skatteverket så jag får återbetalningen förhoppningsvis innan midsommar (vad jag nu ska ha det för då jag bara måste spara skiten ändå! *surar och tänker på allt fint vi kunnat köpt* )
*Deklarerat.
*Ringt fram och tillabaka med min chef om att jag måste anmäla ny årsinkomst innan imorgon. Känns lite sent, men jag HAR faktiskt ringt tidigare och frågat. Nu får jag lov att skicka det med expressbrev eller nåt, om det finns fortfarande. För det måste vara inne till imorgon! Annars ändras inte min SGI (sjukpenninggrundande inkomst) på vilken man räknar ut föräldrapenning och annat "skoj".

Sen ska jag väl ta och sätta mig och anmäla fler dagar med föräldrapenning till försäkringskassan. Usch, skulle behöva mig ett kontor. Eller i alla fall en liten kontorshörna. Just nu ligger det papper över hela köksbordet. och jag har ingen aning om var jag har hälften! =/

måndag 28 april 2008

Enkäten

Jag vet att jag gjorde en enkät där jag frågade om vad Ni ville se mer av i min blogg. Majoriteten svarade att ni tyckte jag var snål på bilder :) Men tyvärr.. även om jag hade det i tankarna då när jag gjorde enkäten att ev börja lägga upp bilder på denna blogg, så har jag nu ångrat mig.

Jag vill inte visa upp varken mig, sambo eller barn för hela världen. Jag har blivit för vaksam mot vilka människor som får ta del av mitt liv och inte. Egentligen är väl det bästa en helt anonym blogg, vilket detta var meningen att det skulle bli från början, men jag har så svårt att vara helt anonym. Sitta och skriva i gåtor är inte min grej.

För att verkligen få koll på vilka som läser är väl ända sättet att lösenordsskydda, men vad vet jag? Personer som jag "pratat" med över bloggar och communityn här på internet kan visa sig vara någon de inte alls gett sken av att vara. Så jag fortsätter i stilen jag har nu, och hoppas att ni ändå kommer fortsätta läsa. Några bilder kan jag ju ändå ta och slänga upp, även om det kanske inte är på familjen :) Deal?

--

Idag blev det i alla fall sovmorgon för min del. Så underbart skönt! Jag var på riktigt bra humör imorse när jag vaknade. Först detta med F, som jag skrev om igår, och sen precis innan jag skulle lägga mig, hamnade jag i en diskussion om djävulens vara eller icke vara. Mycket intressant! Kanske lägger upp mina åsikter om detta vid senare tillfälle. Kanske.

Fast det som verkligen, verkligen gjorde att jag vaknade på bra humör idag var att jag skrattade det sista jag gjorde igår innan jag somnade. Jag älskar min sambo, även om han driver mig till vansinne många gånger, så finns det ingen som heller kan få mig att skratta som han. <3 Han är en riktig knasboll..


Idag är det kalas.. igen. och sen försvinner jag nog bort ett par dagar. Ska åka och hälsa på svärfar och hjälpa sambons bror att flytta.. Får se om det blir tid över att uppdatera lite. Nu ska jag nog börja förbereda lunch här hemma..

Ha en riktigt bra dag alla där ute! :)

söndag 27 april 2008

En sten från mitt hjärta..

Satt och tittade på film med sambon och en kompis då en olustig, otäck känsla kröp över mig. Var tvungen att logga in på msn. Och visst var hon där, F. Äntligen blev allt utrett, inga frågetecken finns kvar och det slutade med att vi pratade precis som förut. Lyssnade på vad skosoet sa till mig ang en annan sak som också det handlar om relationer, att det inte finns något värre än att inte veta. Och det är så sant. Hon är vis den där skosoet ;) Men nu vet jag hur det ligger till och det känns bra att vi pratar igen, F. Faktiskt. :)

Jag är inte den som är den. Jag kan ändra mig. Jag kan säga saker i stridens hetta som jag inte menar. Jag är långsint och en riktig tjurskalle, jag erkänner det, men som sagt, även jag kan ändra mig.. en bra dag ;)

Ny favorit!

Jag har fått en ny last. Liptons vaniljte. Mums för själen! :) Men vaniljlatten ligger fortfarande på topp, men tills vidare får teet ta över. :)

Regn idag..

och en något varm dotter. Lite diffust så där, inte regelrätt feber, men ändå något varmare och gnälligare. Inatt fick sambon gå och vagga henne, jag duger tydligen inte längre. Hon blev alldeles förstörd när han gick upp för att gå på toa. Totalt hysterisk. Nu vet jag hur jobbigt han måste haft det när hon var som mammigast. :( Känns i hjärtat faktiskt, även om jag vet att de har sina perioder då de är mammiga eller pappiga.

Och regnet då? WTF! Jag skulle ju inviga våra nya utemöbler idag.. :( jaja.. Det blir väl fler dagar.

Idag blir en lugn dag, tror jag. Just bara för att Al är lite varm. Hoppas på att det är tänder och inte något annat jobbigt.. som urinvägsinfektion eller nåt. Vi ska smita ut och gå till Barnens hus och köpa en resesäng som vi ska ställa hos sambons pappa eftersom vi sover där lite då och då.. Annars blir det nog en halv pizza ikväll! Har en massa införtjänade points jag kan äta upp idag om jag vill. :)

toodeloo!

lördag 26 april 2008

Just ja

Var hemma hos mamma och pappa idag, åt supergod mat (som alltid när mamma lagar mat), lax med potatis och en sås gjord av fraiche och dill. Men innan det visade mamma oss ett utebord med tillhörande stolar ur Jysk katalogen. Frågade om vi tyckte det var fint. Ja, det var det ju. "ni får det av oss i sommarpresent. Det har ni förtjänat". så pappa och sambon åkte iväg till Jysk och inhandlade det direkt. Tack snälla!!! <3

Det blev superbra på vår uteplats, vi fick dessutom ett parasoll med fot, så nu kan vi sitta därute allihop när solen skiner! Lovely! :)

Nu ska jag dricka upp mitt vanilj-te och sen blir det popcorn och mys framför någon film med sambon. Vilken film vet jag inte än.. rapporterar det senar..

Hoppas Ni har haft en lika bra dag som jag, och/eller att er kväll blir bra!

Kram!

Wohoo!!

Ja.. WOHOO!! Har övergett min fixering på att jag ska börja köra GI och snubblat in på samma spår som Älvornas rike, nämligen Viktväktarna, då jag såg hennes fantastiska resultat! (Bra kämpat vännen!) Så sen i måndags har jag varit stenhård på att räkna points och gå promenader och idag visade vågen på -1.9 kg! Inte illa för att vara på knappt en vecka! Jag var tvungen att titta två gånger på vågen. Men sant var det! :)

Detta ska firas med popcorn och kanske lite glass tror jag.. weightwatcher style så klart! :P

fredag 25 april 2008

Sol inne, sol ute..

sol i sinne..

Kom ut och köpte lunch, satte oss vid en lekpark och åt, och så släppte vi ner vilden i sandlådan. Det var skoj, så skoj att hon INTE ville gå hem sen. Men med lite mild övertalning (erhm) så satt hon i vagnen och vi började gå hem. Och hon sov på 5 minuter!

Så när vi kom hem så låg nya Vi föräldrar i brevlådan och ropade "LÄS MIG! sätt dig på balkongen och läs mig!" och vem är jag att säga nej då? Sagt och gjort, satte mig på en köksstol på balkongen med ett glas Fun light Wild berrys med is, och njöt av solen och lite tid för mig själv!

Tyvärr glömde vi inköpslistan till middagen idag, så jag eller sambon måste kila iväg igen och handla lite. Fick ett recept från "Älvornas rike" på en gryta med touch av kina, med ananas och lövbiff och grejer. Lät himla gott. Får se om vi gör den, blev nämligen bjudna på grillkväll hos ett par kompisar ikväll, men jag känner lite att jag tror jag skippar den. Sambon får gärna gå, men jag känner att det kommer bli alldeles för sent för Alicia att följa med. Hade vi haft barnvakt hade det varit en annan femma. :)

Åh, när jag satt där ute blev jag så himla sugen på att fixa och dona där! På claes ohlsson hade de 3-pack med blomurnor i trä. De var himla mysiga. Kliar i fingrarna att smita ner och köpa dem, men jag har köpförbud just nu. :P

Det allra bästa med att inte haft något till balkong förrän nu är att nu kan vi verkligen planera (ja okej då.. läs jag) hur vi (jag igen) vill ha det. Funderar på det marina temat, då vi har ett blått bord med tillhörand blå stolar.. Meen vi får se. Nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma. och kanske gå ut och sätta mig igen i solen en stund till :)

off I go!

BuS och bus!

Har just klivit ur duschen och provat den där ansiktskrämen från Dove som innehåller brun utan sol. Antingen är det önskedrömmar eller så tog det direkt på mig, för jag tycker redan jag fått fin färg i ansiktet! :) Smorde in kroppen med med samma serie. Och samma där. Får se hur man ser ut efter några dagar nu då. Ska försöka komma ihåg att smörja mig varje dag nu :)

Just nu badar Alicia och hennes far. Hon fullkomligen älskar att bada och det gör han med. Blötdjur! Meningen var ju att han skulle ta en snabbdusch och att vi sen skulle gå ner på stan och köpa lunch. Men hon blev så arg att hon inte fick vara med, så det var bara att senarelägga lunchen lite. Men det gör inget, då kan jag torka ordentligt innan jag tar på mig min nya fina bh!

Är det bara jag, eller är det fler som tycker att det känns lite som en helig stund och ta på sig nya underkläder.. eller kläder med för den delen? :) *knasboll*

torsdag 24 april 2008

Erhm.. hoppsan.

Jag hade visst fel. Och måste ha sovit som en gris, för tydligen så hade Alicia hållt på inatt med, bara det att hon inte kom in i vår säng. Hoppsan.. :) Tur man har en nattuggla till karl ibland. Men jag kan bara inte förstå att jag inte skulle ha hört henne! Jag tror han drömde allt.. *bestämma*

Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och sedan krypa ner i sängen..

goodd najt!

Såå besviken!

Nyss hemkommen från stan och är såå besviken! Eller, ja, lite nöjd med, men mest besviken. Glada nyheterna först så köpte jag en ny behå idag. Superfin, men ändå vardaglig. Kändes skönt att få lite stöd för bysten äntligen, jag SPYR på amningsbehåar nu! Köpte den på Triumph, var först på lindex och tittade men insåg att jag just nu behöver riktig hjälp att hitta en som sitter ordentligt och bra. 399:- kostade den, men så hade de 50:- rabatt idag. Tack tack sa jag.

Sen skulle jag titta efter ett par nya jeans. Gick tillbaka till Lindex. Då kan jag inte ens ha storleken jag hade på jeans därifrån när jag var STÖRRE?! Hur går det ihop undrar jag då och tröstar mig tyst med att de måste ändrat modellerna på något sätt, för det gick verkligen inte. Och om man har gått NER borde man väl ändå kunna ha samma storlek? =/

Då blev jag ledsen i alla fall, så då kollade jag på smink istället. Typiskt mig :) Provade Isadoras Lip n' plump no 42 "bare nougat". Den var himla fin, men jag köpte den inte. *snål* Kom hem med Doves ansiktskräm med brun utan sol i, istället, kostade bara 49,50. Ska hoppa in i duschen sen och så smörja mig med den och så den jag har för kroppen. Kanske bara intalar mig själv att jag fick lite färg av den förra gången, men jag kände mig fin ändå, vilket alltid är något! :)

Nu ska jag.. ja, jag vet inte vad jag ska. Dricka vatten kanske? Duscha? Slösurfa? Nåt ska jag hitta på i alla fall :)

Änlgakörer och hallelujamoments!

Imorse var det som om jag hörde änglakörer när Alicia ropade efter oss. HALV SEX!! 05:30! Utan ett enda pip på hela natten! Det är vi ju inte bortskämda med här hemma. Igår gjorde jag dock nattningen på ett annat sätt, var så nostalgisk och kärleksfull så jag först hade ett långt tal till henne om hur mycket jag älskade henne. Sen lade jag ner henne, och då somnade hon nästan direkt när hon lade ner huvudet på kudden. Låg och klippte med sina ögonlock ett par gånger. Kunde inte låta bli att stryka hennes huvud och smeka hennes rygg. och hon tvärslocknade..

Ska se om det kan ha varit det som gjorde tricket. I vanliga fall så gör hon på samma sätt, men när jag går ut ställer hon sig och protesterar i ½ min innan hon somnar. Ska prova ikväll igen och se om hon sover längre efter att ha somnat som igår eller inte.

*griper efter alla halmstrån* eller så är det bara så att hon förstått grejen med att sova i sin säng, eller att det var så mycket igår att hon var helt slut :)

Skönt var det i alla fall att få sova så länge "ensam" i sin säng! :)

onsdag 23 april 2008

Full fart..

hela dan idag! Supernajs!

klockan 9 imorse träffade vi, jag och Alicia, vännerna A och sonen F. Vi gick en härlig morgonpromenad, på över 1 ½ timme. I rask takt! Smet in på Barnens hus och köpte presenter till syrrans minsta barn som fyller år idag. 5 år! helt otroligt vad tiden går! Sen gick vi vidare hem till en annan väninna och satte oss där och åt lunch. Pastasallad med räkor, och hinkvis med vatten, kändes det som. :)

Så gick vi ut och satte oss i det underbara vårvädret. Alicia och F lekte för fullt på gräsplanen utanför kompisens hus och vi 3 satt i varsin solstol och drack kaffe och cola light. Lovely!

Sen var det dags att gå hem igen. Och fy vad stel jag var! Klockan 15 var vi hemma. Bara att göra ordning oss snabbt och sen vidare till kalaset för tvillingarna! :)

Fullt ös hela kvällen, syrran hade gjort supergoda (viktväktar)pajer, som serverades med en jättestor sallad och en dressing gjord av fetaost och lätt-matlagningsyoghurt. Till detta drack jag Loka smultron vatten. Och så kom efterrätten: jordgubbar, honungsmelon och vindruvor, med (lätt)glass och vaniljvisp!

Sen huxflux var klockan 20:00!! Långt över Alicias vanliga sovtid, så det var bara att packa ihop oss och ta bussen hem. Alicia bubblade hela vägen hem "mamma!" "mamma?" "mamma!" men så snart vi kom hem, var det bara att få i gröt och sen nästan direkt lägga henne i sin säng, för hon var såå trött! Hon knallsomnade när hon lade huvudet på kudden. :)

Själv sitter jag här vid köksbordet och funderar på att gå och lägga mig jag med. Det var skönt att lägga sig tidigt igår, även om det var för skallebank igen, men jag var pigg imorse. Skulle vara najs med en repris på det imorgon, som förövrigt ska bli en lugn dag. Kändes att det blev lite mycket och lite stressig där ett tag idag.

Imorgon ska vi bara rå om varandra! <3

tisdag 22 april 2008

Oro

ORO (av Hanna Högberg)

13 år - ORO - Tänk om jag inte får någon pojkvän!

15 år - ORO - Höll kondomen?

18 år - ORO - Fungerar min livmoder?

3 veckor - ORO - Fungerar det här ClearBlue-testet?

5 veckor - ORO - Vad ska BM säga om att jag drack förra helgen?

6 veckor - ORO - Vad ska mina vänner säga när jag inte dricker på lördag?

10 veckor - ORO - Finns det nåt där?

18 veckor - ORO - Är h*n frisk?

20 veckor - ORO - Har jag gått upp tillräckligt?

25 veckor - ORO - Har jag gått upp för mycket?

35 veckor - ORO - Överlever jag en förlossning?

40 veckor - ORO - Överlever jag en dag till utan förlossning?

42 veckor - ORO - Är jag skengravid?

1 dygn - ORO - Är jag en bra mor?

1 månad - ORO - Andas hon?

5 månader - ORO - När ska hon börja krypa?

6 månader - ORO - Var är min dotter?

9 månader - ORO - Var tog min figur vägen?

12 månader - ORO - Lämnade jag den vattenfasta märkpennan framme?

18 månder - ORO - Kommer hon att trivas på dagis?

2 år - ORO - Varför vill hon inte följa med hem från dagis?

4 år - ORO - Är jag fortfarande en bra mor?

6 år - ORO - Trivs hon i skolan?

9 år - ORO - Kan hon läsa och skriva?

10 år - ORO - Var är min dotter?

12 år - ORO - Har hon snälla kompisar?

13 år - ORO - Använder hon cykelhjälmen?

14 år - ORO - Använder hon kondom?

15-18 år - ORO - Var är min dotter?
15-18 år - ORO - Kan hon säga nej?
15-18 år - ORO - Smygröker hon?
15-18 år - ORO - Hur är hennes betyg?
15-18 år - ORO - Hur är hennes pojkvän?
15-18 år - ORO - Tar hon sina piller?
15-18 år - ORO - Tar hon andra sorters piller?

19 år - ORO - Är hon verkligen redo att få barn?
20 år - ORO - Tar hon sina järntabletter?
25 år - ORO - Är jag en bra mormor?
30 år - ORO - Är hon lycklig?
40 år - ORO - Hur mår mina barnbarn?

50 år - ORO - Är jag lycklig?
60 år - ORO - Var är min dotter?
70 år - ORO - Kommer de ihåg mig?
80 år - ORO - Kommer jag ihåg dem?
100 år - ORO - Räcker ljusen till tårtan?



:D

måndag 21 april 2008

Cashmere mafia!

Åh! varför har jag inte sett den här serien tidigare?? Den verkar ju så bra. :)

Det blev ingen promenad idag. Andra halvan av natten var jobbig då Alicia vägrade äta sin gröt på kvällen innan hon skulle sova, vilket resulterade i en hungrig tös som satt fast på mig från kl 1 till kl 7. Sååå trött! Så när vi ätit lunch så stjälpte vi oss hela familjen i vår säng och sov i.. ja, var det 2 timmar! Halv tre vaknade vi i alla fall..

och jag vet inte vad det är för något, men ska jag hitta på något så är det bäst att jag gör det på förmiddagen. Drar det sen ut på eftermiddagen gör det inget, men jag kan inte komma mig för att göra något på em.. Knasigt jag vet!

Är det någon som provat apotekets sun kissed body lotion? Är det något att prova? Har en gammal Dove BuS som säkert inte är så bra att använda nu, men om jag nu ska köpa en ny tar jag gärna emot tips om allt som inte kostar en förmögenhet. Helst skulle jag ju vilja gå och få en "riktig" Spraytan, men det tycker inte min plånbok :P Längtar så efter att få gå tillbaka till jobbet. Inte för att jag inte trivs med att gå hemma, för tro mig, det gör jag! Jag skulle gärna vara hemmafru på heltid OM jag bara fick lönen jag får när jag jobbar :D

Aja. Nog om detta. Imorgon är det promenad som gäller i alla fall! :)

söndag 20 april 2008

Just nu..

är jag oerhört nöjd med dagen! Först och främst fick jag sovmorgon, inte illa :) Sen var det underbart väder precis hela dagen! Det firade vi med att gå ut på en lång promenad på ca 4 km enkel väg. Köpte blöjor och lite mat och så gick vi hem igen. Åt. Pratade med en kompis på msn, hon, hennes kille och deras lilla tös på 3½ månader skulle ut på promenad. Kände mig lite rastlös, så jag packade ner Alicia i vagnen igen och följde med. Supertrevligt var det! Och barnen sov hela tiden. Perfekt! :)

Bara den promenaden var 6,8 km och resulterade i 9500 steg! (rekommenderat per dag är 10 000!) På ett ungefär, stegräknaren satt på hennes kille, men ändå! och det var inte hela promenaden med på, för vi var ju tvugna att gå hem från stället vi skilldes på med.

Så idag känner jag mig väldigt nöjd med mig själv. motionsmässigt i alla fall. :) Tyvärr (?) var blöjorna vi köpte något stora så jag måste ta mig ut dit imorgon igen för att byta storlek.. Vad synd ! ;P

Nu ska jag bara halvdö i soffan. Det känns bra i benen nu kan jag lova!

*pustar ut*

Why? oh, why?!

Ja, det kan man fråga sig. Varför är jag fortfarande uppe?!


*Slita mig från datorn och masa mig till sängen*


Tur att det inte är "min morgon" imorgon :)

God natt!

lördag 19 april 2008

SE DEN!!

Alltså, nu har vi sett den bästa filmen jag sett på länge. "På smällen" med hon från Greys anatomy, Katherine Heigl. Såå underbar film! Jag grinade i slutet och sambon fick svettningar. DÅ är det en verklighetstrogen film. Det jag verkligen, verkligen gillade med den var att den inte visade förlossningen som en förlossning brukar vara i hollywood filmer, ni vet "vattnet gick, nu kommer bebisen om 2 sekunder!" Nej, det här var faktiskt som det kan vara i verkligheten!

Ni som har fått barn och läser det här, se filmen! Ni som inte har fått barn och läser det här, se filmen! :)

Kanske att vi som fått barn kan relatera mer till vad som händer, men om inte annat är det en väldigt söt och rolig film. Och såna kan man ju aldrig se för många av :)

Skallebank :(

Fick såndär huvudvärk som bara anas, på eftermiddagen som eskalerade nu på kvällen. Känner mig så trött i ögonen. Och inga Eeze har jag hemme heller. Attans. Synd att de ska vara så dyra! Tog just 2 alvedon innan det var dags att natta Alicia.

Nattningen med henne är numer den mysigaste stunden på hela dagen. För hon vet vad som ska hända. Så strikta har vi varit i över 1 månads tid nu. Först är det gröt, sen borsta tänderna, ny blöja och pyjamas. Så läser vi 2 böcker och så sjunger jag. Numer kan hon lägga ihop en bok själv och sedan luta sig mot mitt bröst och halvsova mot mig medan jag sjunger. Det är DEN stunden som är den bästa..

Jag vet inte vad det är, men jag känner mig mer kärleksfull och tacksam än på mycket länge. Kanske är det våren, kanske är det att ordet "mamma" är mer och mer "mamma" än bara ett ljud. Eller så är det bara det att hon blivit "roligare" på bara en vecka. Hon är inget spädbarn längre. Nu är hon ett barn. Ett barn som man kan busa med och som busar tillbaka. Som man kan prata med och få en helt annan respons av mot förut..

Något är det i alla fall, och jag älskar det! :)

kram på er, nu ska jag mysa med sambon framför den "gamla" rullen "på smällen", med ett glas iskall cola..

*smita iväg*

Al 1 år

Titta!
Mamma!
Pappa!
He-å (säger hej då samtidigt som hon vinkar. När hon gör bus eller i dörren när folk går.. eller kommer. Spelar tydligen inte så stor roll hehe..)
Ta-ta (tack, tack)
Ne! (och ruskar på huvudet)
ho-ho (vov- vov)
Ajaja! (hrmm.. beskrivning onödig ;-) )

utebliven grillning, vin och trevligt sällskap

Igår var vi och fikade på dagen, jag, sambon och Alicia, med ett par kompisar vi inte träffat så mycket tidigare. En "halvny" bekantskap kan man kanske kalla det. (vem var det?! ;P ) P och jag har i of umgåtts när vi var yngre, men sen försvann hon åt ett håll och jag åt ett annat. Men nu så är vi i samma stad igen och då får man ju ses lite. :)

Det var i alla fall trevligt. Så trevligt att sambon tyckte vi kunde fortsätta hemma hos oss och grilla lite. Nu blev det ingen grillning eftersom vi inte hittade sladden till vår elgrill, men maten blev lagad ändå. och det var himla gott! Jag drack t om ett par (2)glas vin! Var lite fnissig ett tag, (vaddå? lättpåverkad? jag?!) men det gick över och jag gick över till vatten resten av kvällen. Men det var lika kul för det :)

Vi satt här hemma i köket till ljusen brunnit ut för länge sen och då gick P och T vidare ut på krogen, medan jag stapplade till sängs. Alldeles för sent.

Sen tyckte Alicia att det var dags att gå upp klockan 6 imorse. Alldeles för tidigt. Men upp gick vi och åt frukost och lekte lite. Sen satte vi oss och tittade på Barnkanalen och tog det lugnt och myste. Nu börjar det snart bli dags för en liten vila för oss båda två här hemma.. *gäspar* tycker jag alltså! Vi får väl se vad lilldamen anser om det..

Senare ska P och T komma hit igen och hämta sina öl som blev kvar igår. Själv undrar jag var det fina vädret från igår tog vägen? Det skulle ju vara fint hela helgen ju! :( Det är ruskigt kallt och trots att jag sitter i collagetröja, jeans och strumpor här hemma så fryser jag.. Inte najs!

Nu är det fruktstund som gäller här hemma. Har skurit bananskivor som hon får plocka med själv här vid bordet. Det är stor koncentration som gäller kan jag lova! Även om jag uppskattar att få sovmorgon ibland, så bara älskar jag mornarna med min lilla tös! :)

torsdag 17 april 2008

Så här kan jag inte minnas Bamse? Eller?

Såå underbart! *skratta*

Sovit lite

och nu känns det mycket bättre. Lite choklad på det här så.

först gick jag in och lade mig med Alicia i vår säng när hon hade vaknat, hon vaknade lite för tidigt för sitt eget bästa. Supergnällig och trött fortfarande, så vi somnade om i min säng. Sen när hon vaknade efter 1 timme tog sambon henne och jag fick ligga kvar. Somnade om och har nu sovit 1 timme till jag!

Smög upp och vad hörde jag, jo att de två satt i badet och lekte. Och vad jag älskar honom när jag hör honom leka med henne! Härom kvällen t ex satt hon och nöp honom i näsan och så lät han "meep" så igår gick hon omkring och nöp sig själv i näsan och lät likadant!!

Hon fick ju en bil av oss med ett långt handtag som man kan köra med. Och det gör de. VARJE dag. "starta motorerna " hör man och så trycker hon på en av knapparna "då KÖR vi!" och de racear i denna lägenhet så jag undrar vad grannarna ska tro om oss! De jagar mig, de kör tvätt jag har vikit, de smyger på mig när jag går runt i lägenheten för att sen jaga mig. Hela tiden med Alicia låtandes som en gasande bil! <3 mina knasbollar.

Det bidde ingenting 2

Fan vad trist. Mamma skulle jobba, så inte kom vi ut dit heller. Däremot kom fastighetsskötaren upp och kollade vårat stopp i diskhon. (ja, igen! Detta var 3:e gången jag hade felanmält! Om det händer igen kommer de spola rent med högtrycksspruta. Kan ju bli intressant) Det är illa när två vuxna människor och en 1 -åring står och stirrar med vidöppna ögon och ja, nästan öppna munnar med, för att det är det största som hänt på länge att en karl kommer in i vårat kök och fixar!

Det roligaste av allt var att han sa "jaha? frågan är om vi ska fuska lite eller om jag ska behöva ringa hit XX" eh? ja, varför inte fuska lite, så vi får bekymmer igen och det blir skitdyrt för er? Haha.. han ringde INTE hit någon kan jag ju lägga till :)

Håller på och tvättar lite och har just ätit lunch. Jag kan lova att mitt dåliga humör jag haft nu beror på att jag inte ätit socker! Fan vad illa säger jag då. Sockerabstinens och PMS. Kan det bli värre? :) Jag är så ruskigt känslig på "sockerfall". Borde ta tag i det, men å andra sidan är det så mycket man borde ta tag i.

Kanske skulle ta och stjälpa sig i soffan en stund medan dotra blundar också, så kanske humöret återkommer.. :)

Oj då..

Blev så förbannad nyss att jag smällde datorn i köksbordet. Den är inte så glad på mig nu.. Får väl äntligen en anledning till att lämna in den på reparation, så man får tillbaka alla tangenter och så :) Egentligen skulle jag väl behöva ta mig ut till en skog någonstans och bara skrika ur mig alla frustrationer jag samlat på mig, men jag tror jag ska ringa mamma istället :)

Ingen är så bra som mamma och en skön fika i solen på deras trapp!

onsdag 16 april 2008

Tänkvärt?

1.Ge människor mer än vad de förväntar sejoch gör det för att du tycker om det...

2. Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du fåroch sov inte så mycket som du skulle vilja...

3.När du säger: 'Jag älskar dig', säg det på riktigt...

4.När du säger: 'Jag är ledsen', se personen i ögonen...

5.Tro på kärlek vid första ögonkastet...

6.Älska djupt och passionerat.Du kan bli sårad, men det är detenda sättet att leva livet komplett...

7.Förolämpa inte!

8.Tala långsamt men tänk snabbt...

9.Om någon ställer en fråga som du intevill svara på, le och fråga istället:'Varför vill du veta det?'

10.Säg prosit när du hör någon nysa...

11.Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap...

12.När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...

13.Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o)

14.Spendera lite tid ensam...

15.Öppna din famn för ombyten/förändringar,men släpp inte på dina värderingar...

16.Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...

17.Lev ett bra och värdigt liv...

18.När du blir gammal minns det som varit,då kan du njuta av det en andra gång...

19.Tro på människor, men lås alltid din bil...

20.Dela med dig av allt du vet...Det är ett sätt att uppnå odödlighet...

21.Avbryt aldrig någon som hållerpå att visa dej sin tillgivenhet...

22.En gång om året, åk till ett ställe du aldrig varit på....

23.Om du tjänar mycket pengar,placera dem för att hjälpa andramedan de fortfarande lever...

24.Lär dej alla regler, och bryt en del...

25.Närma dig köket och kärleken med djärvhet...

Det bidde ingenting..

Nä, det bidde ingenting gjort idag heller. Gick ut med vagnen en stund för att få lite frisk luft och hade dessutom en tid på BVC. Vi var de enda som var där, så vi kunde prata länge och det var jättetrevligt och jätteskönt att få vädra lite funderingar omkring än det ena, än det andra. Al lekte för fullt i väntrummet, men när vi skulle gå hem ville hon bara gå tillbaka in till sköterskan och sträckte sig t om efter henne och ville komma upp! :)

Väl hemma åt vi lunch, pastasallad med tonfisk. supersmarrigt. Blir så mycket godare när man gör egen sallad än när man köper från typ ICA eller så. Sen blev det massa bus och städning.. jag förstår inte. Jag tycker jag städar varje dag, och ändå får jag gå och plocka varje dag.. hur går det ihop? :P

Hamnade framför datorn.. som alla andra kvällar, efter att Alicia somnat. Har börjat gå och lägga mig lite tidigare om kvällarna. Försöker vara i säng i alla fall 22:30 och som på ett trollslag så börjar jag gäspa 21:59. Hehe.. Ska nog ge upp för kvällen nu med..

Postpaket x 2


Jo, i fredags kom ju byxorna jag vann till Alicia från Robins garderob! (länk här till vänster *peka*) Superfina.. Lite stora t om vilket inte gör något alls, då de är lite tunna att ha ute just nu. Men när vårvädret är här, kommer de sitta som en smäck! :)

Sen igår hade dotra fått paket i posten. En liten nallebjörn (pekfingerlång ungefär) från Nallebudet och en av av sambons bästa vänner o hans tjej. Supergulligt!

Av nallebudet går 2 kronor till välgörande ändamål, just den här nallen som Alicia fick hjälpte föreningen HOPP -riksorganisationen mot sexuella övergrepp! Perfekt!

Promenaden blev inte av idag. A's stora pojke var sjuk :( Vill inte gå ut själv heller. Så roligt väder är det inte. Ska se vad man kan hitta på istället..

tisdag 15 april 2008

Uppdatering om helgen som var..

En liten uppdatering då jag inte skrivit på så länge..

Kalas hela förra veckan, och i fredags kom svärmor över. Var riktigt trevligt.. alla hade myskläderna på sig och vi kurade upp oss i varsitt hörn på soffan och bara snackade skit hela kvällen.

Tyvärr blev hon dålig på natten och hade feberkänningar på lördagmorgonen, så hon ville åka hem en dag tidigare. Var nämligen först sagt att hon skulle stanna hela helgen. Men då packade vi ihop oss vi med och följde med hem till svärfar istället så de med fick gratta tösen.

Detta gjordes med vanlig hederlig vaniljpuck! Det gick inte av för hackor kan jag säga!

Och i söndags tog hon så sina första 2 steg!! Jag började nästan gråta. Stoltare liten tjej fick man leta efter! och stoltare mor och far med. Och som hon skrattade! Men det blev ingen repris på detta, däremot har hon ställt sig upp utan stöd flera gånger och står själv på samma sätt, längre stunder än förut. Sen när hon kommer på sig så sätter hon sig och utrbrister "OOOIIIJJJ!" :) För det är ju så vi har sagt när hon "ramlat". Skruttan.. <3

Kom hem igår, tröttare än någonsin. Hade migrän hela söndagen, från det jag gick upp till det jag gick och lade mig. Börjar nästan misstänka att de råkat ut för mögel eller liknande, för vi får alltid ont i huvudet när vi sover över där..

Ja, det var väl det. Känner mig otäckt svullen och.. ja.. svullen helt enkelt just nu. Längtade ju så efter chips förra veckan, nu vill jag inte se en chipspåse på 100 år känns det som! För visst hade svärmor med sig både chips och ostbågar.. och finns det äter jag. Och svullar på mig för att det är så salt. Inte bra. Men bara att ta nya tag. Imorgon är det vagnspromenad på morgonen som gäller! Sen babyrytmik på em. Ska bli skönt att komma igång lite igen..

ångrar så mycket att jag inte köpte träningskort när vi började träna jag och A. Det gick ju så bra och jag mådde ju toppen, nu känns det onödigt att lägga ut 450 spänn på ett kort som gäller till sista maj =/ och betalar man per gång blir det ju lätt att man kanske skippar det istället.. Usch. Igår och idag har varit två så ruskigt dåliga dagar.. hoppas på att få en liten energiboost av A och hennes son imorgon!

Nu ropar sängen på mig däremot.. eller är det möjligtvis sambon.. ifrån sängen?! ;P

God natt!!

Helt slut..

psykiskt idag. All ork bara rann ur mig igår kväll och har inte kommit tillbaka.. Jag orkar inte helt enkelt. Allt det positiva bara rann ut som sand mellan mina fingrar och jag är tillbaka på ruta ett igen och gråter..

Nästa sekund blir jag förbannad. Vem fan har rätt att döma mig eller andra? Ingen jävel har rätt till det! Jag är en jävligt bra mamma till mitt barn, thank u very much! INGEN har någonsin rätt att säga motsatsen vare sig det gäller amningens vara eller inte vara, eller hur man väljer att få sina barn att sova om natten. Eller hur?

Gå en mil i mina skor (eller ett år) så kan du uttala dig sen. Inte förr!

måndag 14 april 2008



Tänder ett ljus och tänker på Englas familj..

Hittade denna text hos Robins garderob, tog mig friheten att kopiera den och skriva den här.


"Just den här morgonen kommer jag att le när jag ser ditt ansikte, och skratta, även om jag råkar känna mig trött och sur.

Just den här morgonen får du själv välja precis vad du vill ha på dig, och jag kommer att berömma dig och säga att du ser fantastisk ut.

Just den här dagen kommer jag att strunta i tvätten, och i stället tillbringa extra lång tid i parken med dig.

Just den här dagen kommer jag även att strunta i disken och låta dig lära mig hur man sätter ihop det där svåra nya pusslet du har fått.

Just den här eftermiddagen kommer jag att dra ut telefonjacket och låta bli att sätta mig framför datorn, och i stället vara ute med dig och blåsa såpbubblor.

Just denna eftermiddag kommer jag inte att skrika på dig en enda gång, inte ens muttra irriterat när du gnäller och tjatar om glass, och om glassbilen kommer förbi får du välja en hel låda av din älsklingssort.

Just denna eftermiddag ska jag inte oroa mig för vad du ska bli när du blir stor, eller ha dåligt samvete för att jag på något sätt inte är tillräcklig som förälder.

Just denna kväll ska jag hålla om dig länge och berätta en saga om hur du föddes och hur mycket jag älskar dig.

Just denna kväll ska jag låta dig plaska vilt i badet och inte bli sur för att hela huset blir blött.

Just denna kväll ska du få vara uppe så länge du vill, och jag ska hjälpa dig att räkna alla stjärnorna på himlen.

Just denna kväll ska jag ligga bredvid dig när du somnar, så länge du vill, och strunta i om jag missar mitt favoritprogram på TV.

Just denna sena kväll ska jag stryka dig över håret och bara vara tacksam för att jag fått den största gåvan av dem alla, dig.

Jag ska ägna en tanke till alla mammor och pappor som söker sina försvunna barn. Mammor och pappor som så orättvist mist sina.

Och mammor och pappor som är på sjukhus där de ser sina barn kämpa, medan de själva håller på att gå sönder av hopplöshet och förtvivlan.

Och när jag kysser dig godnatt ska jag krama dig lite hårdare, lite längre. Då ska jag tacka alla högre makter för dig och inte be om någonting annat - utom ännu en ny dag."

/Okänd

fredag 11 april 2008

Test

Gjorde precis ett test från Wella hårprodukter och det här var vad de fick fram om mig. Och får jag säga det själv, så stämmer det in rätt bra:

VILD OCH VACKER: VILDKATT

Du skyddar dig själv och dina närstående, och du är inte rädd för att ta i. Detta kombineras med din kärleksfulla sida - du kan vara väldigt tillgiven. Du har en stark vilja och ett stort hjärta och du trivs med att engagera dig i allt du gör.

word.

Jädra älskade unge! :)

Inatt klockan.. ja var den ens 4, så började hon knöla inne hos oss. Skulle inte ligga ner utan bara krypa eller gråta, krypa, stå upp och så om igen. Suck. Slutade med att vi vaggade henne i hallen som en liten bebis, men inte ens det hjälpte! Tillslut gick vi upp alla 3, satte oss i soffan och glodde på när fyrans morgontv började.. kl 6.. DÅ somnade hon i mitt knä. Satt en stund såhon somnade in ordentligt, sen lade vi oss igen och sov till 8:30.. *trött* Men vad väcks jag av? Jo, en liten tös som gör rörelserna till "imse vimse spindel" :) Bara att börja sjunga.. och vad glad hon blev. :)

Sen när vi åt frukost lyssnade vi på Mix Megapol, då de har en fredagslåt. Vanilla Ice - Ice, ice baby. Och hon börjar rocka DIREKT! underbara, älskade, jädra unge! (och väluppfostrade, som rockar till vanilla ice, måste väl jag som mamma då få skryta med ;) )

Att någon kan göra en så galen och driva en nästan till vansinne och så bara på ett leende få en att känna så enorm kärlek. Trodde inte det var möjligt..

torsdag 10 april 2008

Mer paket

Jag vet inte var jag har hjärnan ibland. Igår hade vi ju faktiskt mer kalasfrämmande :) L, D och deras dotter C kom hit en stund på kvällen och fikade. Trevligt, trevligt. Speciellt trevligt tyckte i alla fall jag att det var att Alicia inte blev så arg på C som hon brukar! Låter kanske konstigt, men C har napp, och det har aldrig Alicia haft, och det stör henne något fruktansvärt! Men igår hade L tänkt till och lät inte C ha napp när de kom hem till oss och då gick det jättebra.. Mycket konstigt!

Mera paket fick hon med.



och så en superfin Bamse-pyjamas! Temat var bad, som ni kanske ser och vad är inte skönare än att krypa ner i en varm och skön pyjamas när man badat? :) Tog kort på den och allt, men nu får jag inte igång kameran. Hoppas att det bara är batterierna som måste laddas.. håll tummarna för mig att det är det. Tur att jag hann få över alla kalasbilder först.. *pustar ut*

Nu ska jag försöka hitta laddaren..

onsdag 9 april 2008

Sugen..

Jag är såå sugen på chips just nu. Kroppen bara skriker efter salt efter flera dagars moffande av kakor, tårta och glass. Sitter ärligt och fantiserar om Dillchips och dilldipp.. hur sjukt är inte det? Men jag vill ha salt, salt, SALT!! :)

Just ja!

När jag hämtade posten idag låg där ett litet vadderat kuvert adresserat till tösen OCH mig?! hmm.. Och inte kände jag igen handstilen heller. Konstigt. Kommer in och öppnar och ut ramlar 4 små burkar från everyday minerals, ett par reflexer och ett grattis kort till Alicia tillsammans med en liten lapp där det stod:

"Hej!

Jag passade på att skicka med några tester på Everyday minerals makeup. Hoppas dom passar dig bättre! =) Skickar med några reflexer också, alltid kul! Pussar och kramar.."

Då var det Skosoet som skickat detta till oss. Och vad glad jag blev. Inte bara för sakerna utan för att hon lyssnat på mig när jag sagt att jag med skulle vilja få någonting med posten någongång. Kommenterade det för länge sen när jag läst i några bloggar att de fått saker skickade till sig från sina vänner.

Skosoet! DU är bara den bästa! <3 Tack!

Proverna bestod av concealer, 2 foundations och en rouge. Precis när min concealer och rouge tagit slut! Kunde det varit bättre tajmat? :D

Var ju hos BVC idag med på 1 års kontroll. Det gick jättebra! Alicia var superduktig. Läkaren utförde några test för att se vad hon klarade. Ta ett gem med pincettgrepp t ex. Ta två klossar och slå mot varandra. (det visste jag att Al kunde, däremot förvånade det mig att hon tog TVÅ klossar, när läkaren sa åt henne att ta två ur en hink med flera klossar i) Sen fick hon lägga tillbaka dem, gick galant. Men när hon bad om gemet drog Alicia åt sig det och sa "ne". Hehe.. Så fick vi mäta och väga. 10,4 kg och 79 cm lång. När hon föddes vägde hon 3,7 kg och var 52 cm lång. Inte konstigt hon börjar kännas lite tung ;)

Så avslutades besöket med vaccin. Det var inte poppis alls.. Men det gick bra ändå. Vår nya BVC-sköterska är bara såå bra! Frågade hur det gått med nattning och sovning, berättade som det var, att nattuppvak fortfarande var ett problem.

"men hur länge sover hon innan då?"
"ja hon somnar vid 19:30, så sover hon till 02"
"och så sover hon hela tiden där emellan?"
"ja"
"men det är ju jättebra!!"

och det är det ju! Hon fick oss verkligen att fokusera på hur bra det gått, istället för att hon fortfarande vaknar på nätterna, och med det i fokus så känns det lättare inför natten som kommer. Hon sa också det att vi kunde fortsätta ta in henne hos oss, eftersom hon ändå somnar om hos oss, och att vi kan ta dusten med henne att sova hela natten i sin säng när vi känner att vi orkar. Så det ska vi göra nu.. :)

Men nu ska jag dricka lite te och titta på Top Model :)

Au revoir!

Paket, tårta och sockerhög unge :)

Tänkte hela dagen igår på att jag skulle skriva ett nostalgiskt inlägg om att vår dotter nu fyllde 1 år, men dagen förvann med lek, sockerkaksbak och tårtbak.

I alla fall (varnar redan nu, det här kommer bli ett låångt inlägg!) Vår älskade solstråle blev hela 1 år igår! Började dagen på ett ruskigt humör! Gnäll, gnäll, gnäll ÅH VAD ÄR DET DÄR?! när hon såg paketet som stod bredvid vår säng ändrades det fort till ett glatt "titta!" :) sen åkte hon på den där bilen nästan hela dagen. Sambon tyckte den var asbra, då det är som ett avtagbart räcke man kan ha på så de sitter stabilare, tills de har bra balans själva. "det är som ett mobilt, lekbart fängelse!" sa han medan han körde runt henne och städade. För första gången utan att det man plockade undan kom fram lika fort igen :D

Så var det dags för den berömda tårtan. Eller, kanske inte har pratat om den så mycket här, men mina irl vänner har fått höra om den till leda. Så här blev den i alla fall! Första lagret: pollykräm. helt enkelt polly smält med grädde som fick stå kallt över natten och sen vispades upp. Andra lagret: mosade hallon med marsanpulver och lite vaniljsocker. Översta lagret: Rosa grädde och blomströssel! *mums*

och så här god var den:


(observera henns fina "förkläde" gjort av en vanlig soppåse! Nöden har ingen lag som man säger)

Det blev ett riktigt kalas, och vi fick tränga ihop oss ordentligt i vårat kök. Men vad roligt det var! Farbror G, gammelfarmor, mormor och morfar och ett par kompisar från västerås kom upp "bara sådär". Superkul! Och så här många och fina paket fick hon:

och så den här lilla godingen! Eller lilla och lilla, nästan lika stor som Alicia, men om man kramar den på magen så grymtar den och trycker man på tassen så "smaskar" den. En stor favorit! :)


Alicia mådde superbra som äntligen fick odelad uppmärksamhet av så många på en gång! Hon mår som bäst då nämligen lill-skruttan! Sockerhög av tårtan var hon med, hon fick i sig en stor bit nämligen, trodde inte den skulle gå hem så pass hos henne. Ögonen som är stora i vanliga fall var nu stora som tefat och hon skrattade åt allt! Precis allt, men jag kan inte annat än hålla med min pappa som sa att barnskratt är det bästa som finns, det är så ärligt! :)
Halv nio stupade hon som en fura i sin säng. Hon hann inte ens protestera innan hon sov.. Skruttan. Mitt hjärta. Jag älskar henne mer än ord kan säga.. och nu är hon 1 år. Känns om igår som hon kom upp på min mage och tittade på mig med sina kolsvarta ögon..
Idag är det 1-års kontroll på BVC. Ska bli väldigt intressant och se hur lång hon är nu och hur mycket hon väger mot när hon föddes! :)
Vår lilla tjej har blivit stor!!

måndag 7 april 2008

Sorry neighbour!! =/

Fast inte vårat fel, men ändå!

Ringde ju imorse om diskmaskinen. Så nu på kvällen provade vi att köra en maskin och det gick ju jättebra, samt att stoppet släppte. Skitbra tyckte vi, men lite konstigt. Men jaja.. Så vi kör (läs KÖRDE ) en maskin till nu. Knackar det plötsligt på dörren. Securitas! Då är det tydligen stopp så illa att grannen under oss får allt vatten!! Hur fan nu det kan gå till, så nu är rörmokaren på väg, samt att vi inte får spola något vatten alls!

Pinsamt, men vi trodde ju det hade släppt. Förut när vi bara hade handdisk så kunde samma sak ske när man slog ut diskvattnet, att det liksom kom upp i andra hon. Men då sa han att det var sånt som kunde hända..

Personligen tror jag ju att det är något huvudrör det är stopp i, för när vi flyttade in här luktade det massor från toaletten och då hände det här vid diskningen. Nu har det också luktat från både toalett, badkar och handfat när man spolar och så sker det här!

Pinsamt värre är det i alla fall! Tänk om VI åker på att få betala det här? Fast jag tycker ju ändå att rapporterar man en sådan här grej skulle de kommit på dan och fixat det!

Nu ska jag gå och gömma mig under soffan ett tag.. shit..

Uppdatering

Det var alltså så här,Securitaskillen kom bara upp för att grannen ringt ang vattnet. Så han bad oss att inte spola mer vatten för kvällen förrän rörmokaren varit här. Så då var det alltså ett stort stopp = inte vårat fel *andas ut*

Saknar..

Ibland saknar jag min gamla blogg. Men samtidigt känner jag att den här sidan är så mycket bättre än sidan jag hade min gamla på.. Ska skriva ut alla gamla inlägg från gamla bloggen och spara tror jag.

Ibland är jag lite för nostalgisk.. :)

JAG VANN!!!

Jag har vunnit min allra första tävling!


Nu blev jag glad. Älskar Lundmyr of sweden.. :) och som sagt, dotra kommer bli så häftig i dem med sin skinnjacka till..*glad*

Typiskt..

Tror ni inte diskmaskinen pajjade igår, bara för att det blev så mycket disk?! Har ringt efter "gårdskarln" nu, hoppas att han kan komma upp relativt snart.. så jag slipper diska för hand.. *bortskämd* ;P

söndag 6 april 2008

Sexigaste videon ever?!

Ja, vad säger ni? :)

One down..

and two to go. Ett kalas avklarat alltså. Syrran, hennes man och deras 4 barn kom hit på em och grattade tösen. Hon fick gungälgen Ekorre av dem. Gissa om det var det roligaste på länge för de minsta? "En ÄLG som heter EKORRE!!! *fnissfniss*" <3




Den var i alla fall superrolig att gunga på ! medan jag och syrran konstaterade att det var perfekt färgmatchning med hennes rum :P

Efter massa fika (JAG hade faktiskt bakat både schackrutor, kokostoppar, sockerkaka och chokladbollar) samt glass med "prinsessgrädde" som den fick heta (rosafärgad grädde med silverkulor) och en massa lek. Var länge sen jag hörde dotra skratta så intensivt med andra. Om ens någongång! så var hon helt slut och de åkte hem.

Vilket bra första kalas det blev!

Nu är det till att halvdö i soffan.

Ta-taa!

Fynd!

hehe.. igår gjorde jag och mannen klipp. Tog oss ut för att hitta presenter till dotra som fyller nu på tisdag, gick till barnens hus, och då hade de erbjudande på såna där blöjhinkar, tommee tippiee sangenic hinkar. 199:- istället för 399:- Ett klipp tyckte vi då vi sagt länge att vi vill ha en sån. (en hink som "kapslar in" varje blöja så det inte luktar, supersmart tyckte vi!)

Sen gick vi till BR för att köpa en nalle phu 2-i-1 bil. Men då var de slut, fast de fanns ute på tuna park och de kunde lägga en åt oss. Men då vi inte har bil sa sambon halvt på skoj halvt på allvar "men vi kan inte få köpa den där då?" och pekade på visningsex. "självklart!" sa hon och så fick vi den för 400 istället för 499 när den redan var nedsatt från 599! Sambon var skitnöjd! Nu slapp han skruva sa han.

Så igår var en bra dag. Den avslutades med god middag i goda vänners sällskap och ett glas (ok 2 ) vin dessutom . första vinet på 1 år nu! Var inte fy skam kan jag lova! :)

Idag börjar kalasveckan här hemma, så det blir nog inte så mycket uppdaterat här hemma. Men något inlägg om dagen ska jag väl få iväg i alla fall! :)

lördag 5 april 2008

och idag är det 14 år sedan Kurt Cobain tog livet av sig. Kan ni förstå? Har haft "minnesdag" över honom här hemma genom att först spela Nirvana på högsta volym och nu är det MTV unplugged. Jag bara älskar hans röst!

Tragiskt att en så begåvad människa inte såg en bättre utväg..

fredag 4 april 2008

Perfa som man säger..

Fick både pizza och snacks hemkört till porten. Kunde det bli mer perfekt?! haha! Tack snälla rara L för att ni köpte med er åt oss slöa satar :D *kramar*

Fredag

och ikväll blir det pizza från onlinepizza (fy fan vad smart alltså!) och någon film. Jag försöker få igenom att vi ska köpa något gott snask också, men det är lite svårtrugat i soffan här hemma.. Eller det hänger väl snarare på att ingen av oss orkar/vill gå ut idag.

Ev ska ett par kompisar komma och låna filmer av oss, då kanske man kan flirta till sig att de stannar på vägen och köper med något.. fy fan vad slöa vi är *skrattar*

Själv är jag fel i tiden idag, trodde klockan var närmare 18, men den är ju bara strax efter 17 nu. Dvs 2 timmar kvar till läggning och busungen har inte sovit något på eftermiddagen här. Blir nog en rolig kväll det här.. =/

Nu är det soffan som gäller igen.. och ska nog ringa och fråga kompisarna där med ja.. erhm.. Det är ju trots allt fredag!!

Ha en superskön kväll ni där ute..

Känns bättre nu :)

Fick ett samtal vid 9. En vän jag inte träffat på snart 100 år (give or take ;) ) hörde av sig och hade ärenden inne i stan och undrade om vi hade tid med en fika. Självklart! Hon kom hit och vi satt här, drack kaffe och åt kakor och snackade lite skit.. Saknar henne så. Men är så tokigt när man är på olika plan i livet. Hon jobbar, har precis flyttat till hus. Har man, barn och hund. Jag går hemma och pillar navelludd liksom.

Men som sagt var asroligt att hon kom över så här på en snabbvisit bara, så nu ska vi åka ut och hälsa på i deras hus nästa gång hon är ledig (nästan, dotra fyller ju däremellan så då är det fullt upp här hemma). Ska bli najs. Hoppas det är fint väder då så man kan komma ut lite. Måste fixa vår uteplats med, vi har ju sol hela förmiddagen och lite in på em, så den här uteplatsen går inte att låta bli att sitta på nu i vår och i sommar...

Nu sover dotra och mannen och jag har lite tid för att sitta här. Sen ska vi iväg och kolla på födelsedagspresent till tjejen. Tror det kommer bli en gå-bil med nalle phu. Vi får se. Tänkte i af bara köpa en (1) ordentlig present (ja ok då, kanske två) som hon får på morgonen. Hon är ännu så liten..

Nu är frågan vad man ska hitta på till lunch idag.. några tips? :)

Det är dumt..

att gå och lägga sig osams. Vet inte hur ni funkar, men jag funkar som så att jag är kvar på den arga tråden när jag vaknar på morgonen sen, och så är den dagen (också) förstörd :(

Trött är jag med.. av förklarliga skäl då..

bläää.. skitmorgon.

torsdag 3 april 2008

När jag sitter och läser runt i olika bloggar, slås jag av att vissa är så bra skrivna. Dvs lite djupa tankar skrivna mellan de vardagliga tingen.

Jag avundas de som har tid att skriva andra inlägg än bara "dagboksinlägg". Själv har jag inte tid eller ork att sätta mig ner och verkligen skriva. "hur kommer det sig, hon som kan skriva så många inlägg per dag?" kanske ni tänker nu, men visst, datorn är på i stort sett hela dagen *datanörd-light* men jag har inte tiden att SITTA där framför. På dagarna har jag alltid någon som pockar på min uppmärksamhet, så det blir någon mening där och någon mening här. och på kvällarna orkar jag inte.

En stor del i det hela kan ju vara det att inget händer i mitt liv just nu, förutom mitt liv som mammaledig. Och man gör inte så mycket som mammaledig. Eller jo, jag träffar ju andra mammor och barn och dotra hittar alltid på något bus varje dag.. Men det är i stort sett samma sak varje dag. Och ska jag skriva om detta blir det helt enkelt dagboksinlägg. Inget fel med sådana inlägg i och för sig.. men jag skulle vilja skriva om MER!

Jag ska nog börja ha med mig anteckningsblock när jag är ute. För ibland kan det poppa upp idéer när jag är ute på stan och iaktar folk, men de tankarna är borta lika fort som de kom in..
Föräldralediga mammor i ett nötskal säkert.. men otroligt irriterande.

Nu är det nog lite mat som saknas. Känner mig missnöjd och nere och off i allmänhet bara..

Off I go!

toodeloo..

Mina svagheter

Sitter i soffan och tittar på Vakna med The Voice på femman. Och jag kan inte låta bli att slås av att Hans Wiklund (filmrecensenten) är en väldigt stilig karl. Eller så är jag bara svag för honom för att han idag har keps och tröja med huva. Mumma!! För att inte glömma snusläppen! :) Sen att han har en väldigt behaglig röst och verkar ha glimten i ögat gör ju inte saken bättre.. ;P (men skägget kunde han skippa)

Undrar vad det kan bero på, men det är en speciell kombination jag alltid varit svag för tror jag.. jag anser keps och "munkjacka" vara väldigt manligt.På vissa! På andra passar det inte alls. Men sambon passar väldigt bra i det måste jag säga. De blir liksom lite farliga.. En "ny" variant av keps jag blivit svag för är den här "fidel castro" -mössan.. nej, nu måste jag sluta.. :P

Riktiga vårtecken

Ett säkert vårtecken här istan är när alla motorcyklar drar ut. Än har jag inte sett den långa, långa karavanen av motorcyklar, men jag fick en underbar känsla igår, när två personer från en MC klubb här stan körde förbi mig och tösen på väg hem.

Du! Det mullrade i hela bröstet på mig när de gasade på.. Underbart! Och inte nog med det, så var motorcyklarna sååå fina! Jag kunde inte låta bli att stirra. Sen fick jag lov att titta bort för jag tänkte att annars skulle jag väl få dem "på mig" haha! :)

2 ggr körde de om mig... mums! :) Ja, har man bikerblod i sig har man.. ;P

onsdag 2 april 2008

Digiscrap

Paper and elements: "LemonLime" från Lindsay Jane Design
När tösen var liten var jag ganska duktig på att scrappa (scrapbooking) på datorn = digiscrap.. Skulle gärna vilja scrappa "på riktigt" men vet inte riktigt hur jag ska komma igång? Stått många gånger och tittat på sådana där "startkit" på olika bokhandlar, men tar mig aldrig råd att köpa. Känns som om det kan bli dyrt.. Nä då känns det billigare med digiscrapping. Inga papper som måste köpas, och inga kort som måste framkallas. Dessutom kan man göra roliga detaljer.. observera t ex hennes body! Det tyckte jag var en rolig grej :)
Nu var det som sagt länge sen sist, men ska väl ta itu med det hela snart igen.. Funderar på att köpa ett sådant där svart fotoalbum man kan klistra in kort i och scrappa i det.
Ni som scrappar "på riktigt" vad/var gör ni av era alster?

Kvällsmys

Jag sitter här hemma i chock! Dotra protesterade ingenting när det var dags för nattningsrutinerna, när vi läste bok så verkade hon jättepigg och ville läsa om och om igen, sen när det var dags att lägga henne ner i sängen, tog jag upp en liten kaninnalle från sängen och sa "den här kan du sova med inatt" och då gosade hon ner huvudet i den och så lade jag ner henne. Inte ett ljud i protest! Hon satte sig upp, fortfarande med kaninen ihänderna och jag sa god natt och gick ut. Inte ett knyst. Inte till mig i alla fall, däremot till kaninen :)

15 min senare gick jag in för att titta till henne, då sov hon redan! hon snarkade t om! Var tvungen att hämta sambon så ställde vi oss och bara tittade på henne. vårat lilla underverk. Tänk att hon är Vårat barn! Våran "bebis".. Älskar henne så mycket. Ord räcker inte till. <3

Nu slötittar jag lite på Men in trees. Zappar om jag ska vara ärlig. Och ja, jag är fortfarande ruskigt sugen på något sött och gott! Tror jag ska ta mig en apelsin :)

Tjillevipp!

Trött, tröttare, jag

Just nu är det som seg, seg kola i huvudet på mig. Tappar ord och tålamod. Jag är en lunchmänniska helt enkelt! Jag måste ha lunch i mig om dagarna annars blir det bara fel.

Dagen började med att jag ringde försäkringskassan. Bara det kan ju förstöra ens dag. Och det gjorde det. Big time! A ringde och frågade om jag ville hänga med ut på långpromenad när hon lämnat av hennes stora barn på dagis. Absolut. Vi gick en bra bit, så började regna halvvägs. Jättekul, jag som sett fram emot en låång promenad. Vi kom till ett ICA kvantum och handlade lite till baket till kalaset/kalasen som blir nästa vecka, sen gick vi hem till mig.

Kom lagom hit, så var det lunchdags för de små. De fick äta mat och vi åt ett par smörgåsar för att sen kila vidare. Det var där det blev fel för mig. Jag har lagt på mig rutiner som innefattar lunchätande, inte smörgås ätande.. så det är därför jag är helt väck nu. Tycker du att jag skriver snurrigt är det bara för därför :)

Ut igen, skulle på babyrytmik med barnen, men kom försent! så vi gick inte in.. Pinsamt. Men nästa gång måste vi verkligen gå! Så vi gick en promenad till på ca 45 min innan jag och tösabiten följde med A och F för att hämta sonen på dagis. Sen promenad från dagis och hem.

Hade jag haft stegräknare hade jag lätt kommit över 10 000 steg idag. Jag lovar! *trött i benen*

Nu har vi precis haft "skiftbyte" här hemma. Sambon tog ut dotra på sovpromenad, så jag får vara ensam och bara samla nya krafter ett tag. Fast det enda jag egentligen KÄNNER för att göra är att mosa i mig ett par kakor och kanske en pizza och sen skölja ner allt med en 2 liters cola. BARA MIN! :) Men istället tjyvade jag några majskrokar från tösen och smaskar på .. sicken mamma va?!

Igår var det förresten premiär för att fika ute! Och vad skönt det var! Vi var tre väninnor, jag, A och M, som satt på M's uteplats medan ungarna sov i sina vagnar. Så inte nog med att vi fick sitta ute, vi fick fika .. ensamma!! Underbart var det..

tisdag 1 april 2008

"Kundtjänsten..

..har hög belastning. Var god försök senare.."


Kan man annat än älska telefonköer?!

Strax morgonpromenad :)

Nu är det snart dags för mig och tösen och pallra oss ut på en morgonpromenad! Att den kommer avslutas med en fika är en annan sak ;)

Ska äntligen få träffa A och hennes son F igen! Nu var det alldeles för länge sen, ska bli så himla roligt att se dem igen! *saknat*

Däremot så måste jag väl göra ordning mig nu, men av någon anledning fastnar jag alltid framför datorn så här på morgonen. Men nu är det bara 30 min kvar och jag måste, förutom att göra ordning mig själv, dessutom ge mig ut på strumpjakt åt dotra! Helt otroligt! Om vuxnas strumpor försvinner så lovar jag att barnstrumpor försvinner ännu fortare och ännu mer!

Läste i Metro i fredags förresten om Blondinbella.

"stjärnbloggaren Blondinbella, 17, tjänar miljoner på sin blogg genom annonser och att "tipsa" om olika produkter. Men hennes pappa ville att även dotterns gymnasieskola skulle betala. Den nämns ju i hennes blogg."

Men HALLÅÅ!!?? Hur absurt är inte det kravet? Nu gick inte rektorn på gymnasieskolan med på det, som tur var. Vad säger man? Knappast så att skolan har bett henne att skriva om henne? Mycket vill ha mer.. jag säger då det. Människor är inte kloka..

Nu kläder och promenad.

Tjingeling!

ps Akta er för aprilskämt idag! (det häröver var INTE ett sådant!)