onsdag 27 augusti 2008

Sex! vaddå? Är klockan sex?

Det här med sex som småbarnsförälder..


Hur lyckas man?

Hur hinner man?


Jag har hört talas om "bolibompa-snabbisar", kort och gott: precis vad det låter som. Men med en dotra som bara sitter still när själva Bolibompadraken är i bild, känns det som att det måste gå väldigt fort! Väldigt fort. Kan ju inte gärna spela in 15 min med bara bolibompa-draken.. eller kan man?


"Passa på när barnen sover!" Är en annan favorit.


Jahaja.


De som säger så, har nog aldrig haft barn som inte sover. Eller som sover lätt. Eller som sover i samma säng som sina föräldrar. Sa jag, "som inte sover"? Köksbordet känns lite väl överkurs en måndag, don't you say?


Men frågan fram alla: HUR orkar man?! Efter en dag, som börjar klockan 06:00, efter jobb och pendling på tåg bland studenter som inte fattat innebörden av kösystem eller hänsyn till andra, så hänger frågan i luften:


"orkar du?"

"Nä.. vaddå? Vill du?!"

"Nja, men jag orkar inte.."


Så slutar det med en puss och ett "jag älskar dig" och så halvdör man i varsitt hörn av soffan..


Skaffa barnvakt! kanske ni säger då. Men vad säger man då?


"Tjena, mormor/morfar/farmor/farfar/moster eller självaste Grodan Boll! Men kan ni passa våra barn en timme eller två så vi kan få nuppa lite? Det var så länge sen nu!"


Eh.. nä.


Och även om man ljuger och säger att man vill ta en lunch på tu man hand.. tror ni inte de kan avslöja er på det fåniga leendet på mannen och dina rosiga kinder? "Eh, jo. Erhm.. Vi tog en rask promenad för att bli av med onödiga kalorierna.. du vet.. hehe.. ölen/vinet/bearnaisesåsen.. hehe *nervöst skratt*"


Jaja. Varianterna är väl lika många som det finns föräldrar därute. Men när man kommit fram till en lösning på frågorna "hur lyckas man?" "hur hinner man?" och "hur orkar man?" är det ju egentligen bara en kvar..


Hur fan var det man gjorde nu igen?!!?






;)



6 kommentarer:

Ulrika - foto - Jonasson sa...

HAHAHA!! Ler o nickar instämmande :D Var tvungen att läsa högt för guuben min o vi var rörande överens om att ja..det är ju sådär det ser ut i verkliga sexlivet som småbarnsföräldrar..i vart fall för vår del ;)

Anonym sa...

hahaha, vilken kulig reflektion :) har själv ingen aning hur samlivet ter sig med små knytten, men jag har hört minsann :-) fin blogg oxå!

Anonym sa...

Usch vad skrev jag nu "samliv med små knytten". lät ju aningen pervo...sorry, men du förstår...."hur samlivet ter sig NÄR MAN HAN små knytten", skulle dte ju vara

Anonym sa...

hahaha.. kan även jag bara nicka instämmande. Tyvärr.

Anonym sa...

Haha, jo man har ju hört att det inte ska vara så lätt som småbarnsförälder.
Men vadå, det där med lunch lät ju inte så dumt ;P tror nog att dina vänner/släktingar vill att ni ska kunna unna er det ibland med. ;P

Sara sa...

Vi brukar sex-flirta, det hjälper. Skicka snuskiga SMS, lite småsnuskiga avslutningar på samtal osv. Det viktiga med det är att den andra partnern vet att "jag tänker på dig även om vi inte alltid hinner" Man ger inga garantier det blir för jobbigt om det nu inte blir nåt. Prova och ring mannen på jobbet och prata lite förstrött å sen klämmer du ur dig nåt oväntat och lite busigt ;D Brukar få mycket positiva reaktioner hahah
Storhandla är en perfekt ursäkt för släkten. Alla förstår att man inte vill ha med småttingarna och det är svårt att uppskatta hur lång tid det tar. Då hinner man faktiskt en hel del :D